top of page

Vergeten wie je bent

Lang geleden kwam ik tot een ontzagwekkend besef! Het leven is als een sprookje! We hebben allemaal magie in ons. Het vermogen te toveren en de energie om ons heen te beïnvloeden. We creëren een deel van ons leven! Door onze manier van denken en kijken creëren we een (denk)wereld, en hierdoor ervaren we van alles! Je kunt met je gedachten van alles op je pad trekken! We zijn net tovenaars! Hoe goed je wordt in het toveren hangt af van je inzet en je bewustzijn van je gaves.

Het is in dit leven net als in een film waarbij je een reis maakt en vergeet waar je vandaan komt. Een sprookje waarbij je in een andere werkelijkheid terecht komt, eet van een verboden vrucht en niet meer weet dat je in de andere wereld zit. Je vergeet je afkomst! In zo’n sprookje of film zie je dan de hoofdpersoon worstelen met flarden van herinneringen. Herinneringen die hem naar huis roepen, naar zijn geliefden. Met heel wat geesteskracht ontworstelt de hoofdpersoon zich dan aan de illusie en verbreekt de betovering! Zoals die hoofdpersoon ervaar ik soms mijn eigen leven. Het kost mij soms moeite om te herinneren dat deze wereld ‘niet echt’ is. Wat ik meemaak en hoe de dagelijkse dingen mijn aandacht vragen zorgt ervoor dat ik me laat meeslepen en me even totaal niet bewust ben van de ‘andere wereld’. Al is onze aardse werkelijkheid erg ‘echt’ in onze beleving. Het is een droomwereld geschapen zodat we fysiek kunnen ervaren en toepassen wat we op een dieper niveau weten. Dat is heel erg gek om je te realiseren aangezien ik dit nu opschrijf op een computer die me toch heel erg echt lijkt! Alles wat ik aanraak inclusief mijzelf voelt echt. De mensen voelen echt. Als ik pijn heb doet het ook echt zeer. Verdriet is echt. Wat eigenlijk niet? Toch weet ik dat als we sterven en wakker worden in de andere dimensie, je dan ziet dat je leven een prachtig in elkaar gezet script was. Speciaal ontworpen voor jou en je geliefden. Om te ervaren! Vaak met speciale doelen! Een van die doelen is het in de praktijk brengen van liefde. We willen onze liefde in de praktijk brengen en laten ons afleiden door dagelijkse aardse dingen zoals de telefoon, spullen, geld etc. Het zijn verleidingen op ons pad (net zoals de verboden vruchten in de film die ik net beschreef waardoor de hoofdpersoon in de illusie begon te geloven en in een droomtoestand geraakte). Verleidingen die ons afleiden zodat we niet met ons werkelijke doel bezig te zijn. Wanneer je erdoor wordt overgenomen wordt je steeds aardser en vergeet je waar het werkelijk om draait. Je zit dan vast in de illusie en kunt niet verder meer kijken! De kunst is de balans te handhaven waardoor je op aarde kunt leven én je missie kunt verwezenlijken.

Het lijkt simpel. We hebben allemaal dezelfde missie. Liefde te brengen en te ontvangen… En de manier waarop verschilt alleen…Het zijn verschillende manieren van beleven! Wanneer je je regelmatig beseft dat er vele afleidingen zijn. Je werk, je geld, je wensen, verlangens, smartphone, Netflix, Instagram, internetten etc. Dan zul je je steeds opnieuw realiseren dat je je echte doel niet uit het oog mag verliezen. De prioriteit is altijd liefde en hoe breng je dit in welke omstandigheid dan ook, in de praktijk!

Comments


|

bottom of page