top of page

Wat is nou dat hogere zelf?

Het hogere zelf heeft kennis over het doel van jouw leven. Toch vliegen de dagen aan je voorbij zonder dat je met dat hogere weten in contact staat. Is dat nou goed of fout?


In mijn beleving is ons hogere zelf een deel van onszelf. Ons wezen  heeft een bepaalde ordening. Ons hogere zelf bevind zich in de vijfde dimensie, daar waar informatie is over de doelstelling van ons leven, over de werking van het universum en de wisselwerking van informatie!


Ieder wezen bestaat namelijk in verschillende dimensies. Zo ook jij en ik.


We doen onze dag-dagelijkse dingen hier op aarde. Zo heb ik laatst schuifdeuren opgehangen, kookte ik tegelijkertijd een maaltijd voor mijn gezin en deed ik tussendoor een kaartspelletje ‘pesten’ met mijn jongste zoon.


Dit deed ik met mijn ‘persoonlijkheid’ die ik hier op aarde gevormd heb als instrument om te overleven. Mijn persoonlijkheid kan echter wel eens in “turbo-modus” gaan, tot ergernis van mijn partner ????.


Met onze persoonlijkheid doen wij allemaal ervaringen op die ons gehele wezen doet groeien.  Het is een van onze instrumenten.


In het bovenstaande voorbeeld raadpleegde ik mijn hogere zelf op dat moment niet. Het was gewoonweg op dat moment een niet-bewust deel van mijzelf. Zo was ook mijn kindsdeel op dat moment niet bewust aanwezig. Wanneer die delen niet bewust zijn betekent het niet dat ze er niet zijn. Ze maken nog steeds onderdeel uit van mijn complete wezen.


Wel bewust aanwezig was mijn ego, die wilde opruimen en aanpakken. Ook was mijn ego druk bezig om het goed te doen voor mijn gezin en kinderen. Dat dit niet allemaal 100% lukte werd ik mij wat later op de dag bewust van. Ik wilde namelijk meerdere dingen waardoor niet alle activiteiten 100% werden uitgevoerd.


Had mijn hogere bewustzijn licht in deze duisternis kunnen brengen? En was het überhaupt wel de duisternis die verlicht moest worden?


Dat zijn vragen die ik mijzelf na afloop van zo’n dag stel. Daarnaast ook: Kan en mag ik een 70 of 80% moeder zijn. Kan en mag ik schuifdeuren ophangen à la ‘tessa’s’ (lees niet perfect)? En komt het nu echt door mijn vervelende inductiekookplaat dat de spekjes verbrandden of deed ik te veel dingen tegelijk?


Slopen en zagen net als een bob de bouwer! Heerlijk vind mijn persoonlijkheid dat. Opruimen, het huis aan kant maken, mijn omgeving rustig maken. Het geeft energie en rust tegelijk. In gedachten steekt mijn persoonlijkheid dan even haar tong uit naar het hogere zelf! ‘Ik doe wat ik doe! Even zonder veel bewustzijn, gewoonweg rouwdouwen op aarde, bedekt door stof en zaagsel!’


Tot nu toe niet veel hogere inzichten onder de zon, toch?


Of wellicht wel. Vanuit de hogere regionen komen inzichten mijn kippenbrein binnen gedwarreld. Gedurende de dag voel ik mijn onderbuik gevoel trekken. Zou meer rust beter zijn voor de kinderen? Waren drie ‘potjes pesten’ wel voldoende? Had ik langer met het water moeten spelen?


Moest die kast nu echt vandaag worden gezet? Wat is belangrijk in het leven? Waar liggen de prioriteiten. Zoals altijd helpt mijn hogere zelf mij mijn prioriteiten in beeld te krijgen. Zonder dwang, en gewoonweg door het stellen van de juiste vragen.


Ik voel daarnaast mijn aardse gedachten, oordelen en waarden aan mij trekken: Moeders zijn echt in contact, en bouwen geen kasten wanneer ze met hun kinderen in de zon kunnen spelen! Toch?


Mijn emoties richtten zich op: schuldgevoelens naar de kinderen, mijn partner en zelfs naar onze portemonnee (boodschappen zijn duur en ik laat de spekjes zomaar verbranden).

En dan is de grote vraag in dit simpele voorbeeld: Wat is nou goed? Wat is nou slecht? Wat is nou de bedoeling van deze specifieke dag in mijn mensenleven. Er vliegen zoveel dagen voormij. Waar zit de zin in dit alles?


Hoe kom je nu van klussende-bob-de-bouwer-moeder naar het hogere zelf? Door te beseffen dat iedere ervaring telt. Het is een ervaring en wederom kan ik in die ervaring ervoor kiezen deze diep en bewust te beleven of oppervlakkig en onbewust uit te voeren.


Mijn hogere zelf heeft een bewuste levensstijl voor mij uitgedacht. En hoe ik dit leven daadwerkelijk inricht is aan mij. Er is daarin geen goed of fout! Ze maakt mij met zachte wenken, gedachten en gevoelens bewust van mijn doelen. In contact, bewust, liefdevol en vanuit balans te leven.


De instrumenten die ik heb gekregen helpen mij mijn levensdoelen te behalen; Mijn rouwdouwende persoonlijkheid kan hierbij helpen de balans te vinden. De fouten die ik maak kunnen mij helpen mijn doel te blijven vinden. En de duisternis is een even goede vriend als het licht. Het zijn beide instrumenten die mij zachtjes door mijn leven heen begeleiden.

3 weergaven

Comments


|

bottom of page