top of page

Toegepaste spiritualiteit 2

Gelukkig ontvang je niet de hele dag door duizenden energietrillingen. Je ontvangt vaak alleen die trillingen waar je op bent afgestemd.

Je kunt je voorstellen dat gedachten aan ‘een misdaad’ lagere trillingen uitzenden dan gedachten ‘aan een pasgeboren baby’.

Wanneer je somber bent raak je onbewust afgestemd op die trilling en wordt jouw gemoedstoestand versterkt door alle mensen op de wereld die die frequentie voeden met hun gedachten. Je zou kunnen zeggen dat je dan laag bent afgestemd. Deze afstemming beïnvloed jou en versterkt negatieve gedachten.

Denk maar aan een muziekstuk die je treurig in de oren klinkt. Dit muziekstuk wekt bepaalde emoties op. Zo kan een afstemming dus jouw gedachten gang versterken of doorbreken.

Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen zie je ineens overal de auto rijden die je wilt gaan kopen. Je bent hier onbewust op afgestemd. Zo is dat ook met jouw gemoedstoestand.

Wanneer je blij bent ben je afgestemd op een lichtere trilling en voel je je meer ontspannen en gelukkig! De hogere trilling versterkt op zijn beurt weer je stemming zodat het lijkt alsof je op een prettige golfstroom surft, wat in feite dus ook letterlijk zo is.

Je kunt je afstemming beïnvloeden door je gedachten te onderzoeken. Wat maakt dat je op een bepaalde manier denkt? Wanneer je mensen afwijst of stom vind denk je dit wellicht uit bescherming omdat mensen vroeger onaardig tegen je deden. Dit deed pijn en je hebt wellicht geprobeerd deze pijn te vermijden door je niet meer te willen verbinden. Om je niet te verbinden moet je je afzetten tegen mensen. Om de eenzaamheid niet te voelen vermijd je nog meer verbinding en projecteer je negatieve eigenschappen op de mensen om je heen zodat je ze niet dichtbij laat. Het onderzoeken van je gedachten kunnen je dus helpen jezelf beter te leren kennen zodat je jouw negatieve gedachten – in dit geval negatieve gedachten over anderen, kunt veranderen.

Het bovenstaande voorbeeld is slechts een achtergrond van een negatieve gedachte. Anderen zijn dom of stom. En in plaats van diegene die oordeelt te veroordelen voor zijn negatieve gedachten gaat ook dit niet op. Wanneer je diens achtergrond echt zou beleven zou je je bewust kunnen worden dat deze persoon ook slechts onbewust aan het overleven is. Het zou mildheid en liefde in je wakker kunnen maken.

Je ziet dat positief denken een holle frase is wanneer je er niet toe zet om in de praktijk te brengen wat het betekent! Ik vind het soms lastig om wanneer ik iets onrechtvaardig vind of lastig mijn aandacht op iets anders te focussen wat meer positieve energie genereert. Toch kan ik dat met mijn wil wel degelijk doen! Daarmee help ik mijzelf en ook de wereld door meer positieve energie de wereld in te sturen!

Je ziet in je eerste gedachte ook de primaire afstemming van je ziel.

Wanneer de buurman een nieuwe auto koopt en jij zegt: ‘Mooi man, gaaf ding, gefeliciteerd!’ terwijl je stiekem denkt ‘waar betaald die sufferd dat van?’ dan zie je aan je gedachte dat je je beter voordoet dan je werkelijke trilling. Je zou dan die gedachte bewust kunnen worden en kunnen onderzoeken: ‘wat maakt dat ik zo denk’.

Is er iets in jou dat afgunst heeft, dat een tekort heeft ervaren? Is er pijn die je hierin kunt helen? Of ben je iemand die snel oordeelt? Van waar uit doe je dat? Oordelen brengt je trilling niet op een hoger plan. Je zet je in werkelijkheid juist af tegen mensen.

Je gedachten geven dus een trilling weer. Wanneer je continue boos wordt op je kinderen ben je afgestemd op een lagere trilling dan wanneer je liefde voelt voor je kinderen. Soms wisselen emoties elkaar af en zie je dat je trilling fluctueert.

Je trilling fluctueert sowieso tussen een bepaalde bandbreedte. een soort maximale en minimale afstemming van je ziel. Je fluctueert tussen verschillende tonen zou je kunnen zeggen waarbij je een maximaal en minimaal bereik hebt. Door te trainen kun je een hoger bereik krijgen en trek je je gehele zijn op een hoger plan. Wanneer je je leven gebruikt om jezelf op een hogere trilling te krijgen door bewust te werken met dat wat je in je draagt en ook uitstraalt, kun je je laagste trilling laten afsterven door continue op een hogere vibratie te trillen. Hierdoor wordt de gehele bandbreedte verhoogd. Dat wat eerst de midden toon was wordt nu de laagste toon. De hoogste toon wordt de middelste toon en de eerdere onderste toon verdwijnt geheel.

Wanneer je in een negatieve omgeving terecht komt kan het zijn dat je normaal hogere trilling wordt beïnvloed en je mee wordt gesleurd in een lagere trilling. Fijner is wanneer je je omringd met mensen die een hogere trilling hanteren als jij waardoor je je eigen trilling kunt opkrikken.

De positief gestemde mensen kunnen je als het ware omhoog liften en jouw ontwikkeling als ziel de goede richting op duwen.

Ik doe zelf regelmatig een oefening. Ik probeer dan de wereld door de ogen van een klein kind te bekijken. Hoe zou een klein kind hierop reageren vraag ik mij dan af? Een kind is vaak zonder oordeel en vol acceptatie. Die ervaart alleen maar liefde en heeft geen mening over goed of fout van bijvoorbeeld de ouders een leraar of een leeftijdsgenoot. Een kind kijkt puur en deelt iedere dag nieuwe kansen uit. Dit is een fijne trillingsfrequentie.

Het mooie is dat we dit concept van trillingen uitzenden ook heel mooi kunnen gebruiken. Lynn Mctaggert heeft hiervoor groepen ontwikkelt die zij ‘de kracht van acht’ noemt. Kringen van acht mensen komen samen. Zij focussen zich gedurende een afgesproken periode op een medemens in nood en sturen positieve gedachten naar deze persoon. Zowel de mens in nood als de acht mensen die zenden worden hier beter van. Alle betrokken mensen zij bezig met het verhogen van hun trilling en ook hier wordt de wereld een betere plek van. Mensen die gevoed worden door dergelijke groepen herstellen beter en voelen zich merkbaar positiever.

Positieve gedachten zijn dus niet gedachten als ‘Wat erg! Wat zielig! Ik hoop dat het goed komt!’ Hoewel dat heel vriendelijk is, is de trilling van dergelijke gedachten toch niet echt trilling verhogend!

Positieve trillingen kun je bijvoorbeeld genereren door: aan liefdevolle beelden te denken. Of te visualiseren dat je deze persoon gezond en geheeld voor je ziet. Of je denkt aan een mooi muziekstuk of gebed etc!

Hoe meer mensen zich focussen op een begrip of woord of intentie, des te groter de energiestroom kan worden. Denk aan dat wat er in groepen kan gebeuren in positieve of negatieve zin.

Wanneer je in oorlog bepaalde gebeurtenissen ziet waar mensen aan deelnemen die normaal gesproken zoiets nooit zouden doen.

Hun eigen zielsniveau wordt dan zichtbaar en ook hun afstemming.

Andersom kun je ook tijdens mooie muziek worden meegenomen naar een hogere sfeer en trilling en de jouwe hierbij voegen door je fijne gevoelens en gedachten uit te stralen.

Met elkaar een mooi lied zingen kan hierdoor een helende activiteit zijn. Vreugde en plezier delen! Kijk of je in staat kunt zijn om positiviteit te delen. Mooie verhalen van hoop en moed door te geven opdat je anderen inspireert!

Comments


|

bottom of page