top of page

Raad van mijn overleden moeder

Een rotgevoel wat gewoonweg hoort bij een rot situatie! “Is wat het is”

Onlangs had ik last van een gebeurtenis in mijn leven. Een knoop in mijn buik zogezegd. Er was iets naars voorgevallen en ik bleef er een rotgevoel van houden!

Ik bekeek het van alle kanten en vroeg me af wat ik ervan mocht leren. Ik had mijn emoties doorvoeld en erkend. Ik had bewust mijn gedrag gekozen en was in staat te zien waardoor ik geraakt werd. Ik nam verantwoordelijkheid, bleef bij mezelf en gaf ruimte aan mijn gevoelens.

Alleen hoe ik de situatie ook analyseerde, doorvoelde en bekeek. Het gevoel werd niet minder. Hoezeer ik mijzelf troostte en steunde, vast hield en accepteerde. Toch bleef de situatie gewoonweg rot voelen.

Ik reed op een gegeven moment in de auto, denkend aan het vervelende gevoel en ik voelde mijn moeder naast me komen zitten. (Zoals u misschien weet is zij overleden). Ik kreeg haar stem in mijn hoofd en voelde mij even ‘een’ met haar energie. Het troostte me en ze leerde me tegelijkertijd nog iets meer.

Ze volgde mijn gedachten terwijl ik haar de situatie voorlegde en ze zei: “Of het is gewoonweg een vervelende situatie, die geen oplossing heeft”. “Het kan toch ook gewoon een rot situatie zijn, stop met invoelen, analyseren en troosten. Het is gewoon rot!” en dat gezegd hebbende verdween ze net zo snel als dat ze kwam! Mijn moeder was haar lekkere nuchtere zelf en kon me met haar raad direct helpen! Ik was haar dankbaar dat ze er zomaar even voor me was!

Mijn moeder had helemaal gelijk! Soms zijn dingen gewoon rot en kom je niet achter het waarom of is er geen antwoord. Loslaten is ook accepteren dat je iets voelt en het niet kan veranderen op dat moment. Door het los te laten verschuift de aandacht en kan het in beweging komen. Soms is aandacht niet de juiste energiebeweging en zet je iets vast. Terwijl je door je aandacht te verschuiven het de gelegenheid geeft om los te komen!

1 weergave

Comments


|

bottom of page