top of page

Geesten

Wanneer je het gevoel hebt dat je niet alleen bent

Geesten fascineren veel mensen! Bestaan geesten nou echt en kunnen ze kaarsen uitblazen en gekke dingen doen in je huis? As ik de mensen moet geloven die ik dagelijks spreek – inclusief mijzelf, kun je best wel eens verrassende zaken meemaken!

Wat beschouw ik als een geest? Een geest is eenvoudig gezegd een persoon die heeft geleefd op aarde, deze persoon is gestorven en leeft op aarde verder in zijn geestelijke vorm. Een geestelijke vorm is een veld van energie met een bewustzijn. Een bewustzijn die energie kan manipuleren en zich ook zichtbaar, hoorbaar en voelbaar kan maken in onze aardse werkelijkheid.

De meeste mensen zien geen geesten, maar kunnen wel een aanwezigheid voelen! Ook kunnen geesten je best wel eens laten schrikken!

Geesten, vraag je je misschien af? Waarom ga je het daar nou over hebben? Je hebt al eens over entiteiten gesproken. Wat is nou het verschil?

Een entiteit is een verzamelnaam. Sommige mensen bedoelen hier ook geesten mee. Ikzelf zie het woord entiteit als een verzamelnaam voor energiewezens met bewustzijn. Een geest bestaat uit energie en is dus ook een energiewezen.

Een dolende ziel is een persoon die is overleden maar bij wie het bewustzijn nog niet in staat is te ervaren wat er is. Een dolende ziel leeft soms onbewust verder in de situatie zoals deze was toen hij stierf. Een dolende ziel veroorzaakt soms ook wat commotie. Maar daarover straks meer!

Ik hoor je al denken; Je was toch een nuchtere sperziboon? Eentje met kippenhersenen, maar best heel lief..  Waarom nou zo’n verhaal over geesten? Wil je me bang maken of zo?!

Nee integendeel. Ik vind de meeste geesten juist erg leuk. Ze zijn verdraagzaam en regelmatig zijn ze zich niet eens bewust van jou. De meeste geesten vervolgen hun eigen weg en zijn niet specifiek bezig met jouw bestaan! Je kunt je voorstellen dat er wereldwijd dagelijks 160.000 mensen komen te overlijden (het is geen exacte schatting). En van die 160.000 mensen ken je er waarschijnlijk geen een!

En zij jou dus ook niet. Het is dus een knap aantal geesten dat iedere dag wordt toegevoegd aan de ‘andere wereld’.

Wat is dan die andere wereld? Dat is een dimensie zoals die van onze aardse werkelijkheid alleen minder grofstoffelijk. Het trillingsniveau van die dimensie is anders waardoor de dimensies door elkaar bestaan zonder dat ze altijd zichtbaar zijn voor de ander.

Onbekende geesten gedragen zich anders dan je overleden opa of oma, je vader, moeder of je kind. Wanneer jij een willekeurig iemand tegen komt op straat ga je daar vaak ook niet zomaar een verhaal tegen vertellen. De meeste geesten doen dat dus ook niet. Tenzij ze een paranormaal of erg gevoelig persoon tegenkomen. Dan kunnen ze wel eens hun best doen om een boodschap te willen doorgeven zoals ik in mijn drieluik over entiteiten wel eens heb aangegeven!

Overledenen die je kennen hebben iets ‘bij je te zoeken’. Ze willen je steunen of laten weten dat ze er nog zijn… En dan komen die vreemde, leuke, maar ook soms schrikwekkende dingen naar voren:

  1. Je bed dat aanvoelt alsof er iemand naast je gaat zitten,

  2. iemand die over je haar lijkt te strijken zonder dat je die persoon kan zien!

  3. Een kaarsje dat -zonder tocht- ineens uit gaat, een fotolijstje dat ineens uit de kast valt…

  4. De deurbel die zomaar gaat, zonder dat er iemand is.

  5. Je wekker die ineens ‘s nachts afgaat terwijl je dat ding al maanden niet hebt aangeraakt!

  6. Een musje dat op je vensterbank zit, niet zoals gebruikelijk maar één minuut, maar wel twee uur lang! Het beestje kijkt je indringend aan en vliegt dan kerngezond weg.

  7. Een vlinder die langdurig op je voorhoofd gaat zitten.

  8. Witte vlekken op je foto’s.

De tekenen zijn eindeloos, in het hiernamaals zijn ze reuze creatief!

Ook ik heb best mooie dingen meegemaakt. Zo speelde na mijn moeders dood mijn telefoon zomaar steeds een liedje af – wat niet op de telefoon stond. Het was een van de favorieten van mijn moeder! Of ik werd gebeld door: ‘mijn moeder!’. Terwijl haar telefoon leeg was. Als ik opnam hoorde ik niets…

Ook andere mensen vertellen mij hun bijzondere verhaal! Theekopjes of fotolijstjes die omvallen, magnetrons die ineens aangaan of een bijzondere tijd tonen in hun digitale klok. De radio die bijzondere muziekstukken afspreelt, vlekken die spontaan op muren of vloeren verschijnen in de vorm van een hart. Wekkers die afgingen in het midden van de nacht, witte duiven die verschenen, honden die iets onzichtbaars volgden met hun ogen. Bijzondere tekenen!

Hoe mooie is dat dat de geesten jou op die liefdevolle wijze wil laten weten dat ze er zijn en dat ze je willen laten weten dat er van je wordt gehouden al is het vanaf de overkant!

Goed om te weten is dat een overleden persoon vlak na zijn dood ‘makkelijker’ tekenen kan geven door zijn bezit van meer aardse energie. Kort na de dood zijn er nog aardse energielagen die langzaamaan los laten. Doordat de aardse lagen langzaam loslaten kun je je voorstellen dat je naarmate de tijd verstrijkt je minder tekenen zal kunnen krijgen van een overledene. Ze hebben daar de energie dan niet meer voor.  Soms zijn overledenen echter erg handig en kunnen ze jouw energie gebruiken om toch wat van zich te laten horen. Daar is best wat doorzettingsvermogen voor nodig. Dus als de tekenen je troosten stuur ze dan maar denkbeeldig een kusje terug! Met liefde!

Daar worden ze blij van!!

Wanneer je boodschappen doorkrijgt van een overleden persoon heeft dat vaak iets troostends. Er kan ook een belangrijke boodschap worden doorgegeven, zoals ‘waar het geld is verstopt’ of ‘waar de verzekeringspolis ligt’. Wat de boodschap ook is een geest heeft vaak de intentie om te communiceren.

Soms spreken mensen ook af met een stervende. Als je aan de andere kant bent geef me dan een teken! De nabestaanden raken soms erg teleurgesteld wanneer de overledene dan geen of een heel ander teken doorgeeft!

Ik heb in mijn praktijk wel eens teleurgestelde mensen gehad omdat ik bijvoorbeeld iets niet kon doorgeven wat ‘afgesproken’ was. Helaas werkt het niet altijd zo dat een overledene alles kan doen en kan doorgeven wat je zou willen. Zij komen in een hele andere energie terecht en moeten die leren gebruiken!

Een dolende geest kan zich nog onbewust zijn van zijn sterven en daardoor doorleven op aarde alsof er niets veranderd is. Een overleden persoon wordt dan bijvoorbeeld wel eens waargenomen als ‘stappen die klinken op zolder’, een ‘koude plek’ in de woonkamer of een plek waar men ‘zich niet welkom voelt’. Hoe subtiel ook de geest leeft dan bijvoorbeeld in een woning die in het hier en nu geheel verbouwd is maar in ‘de wereld van de geest’ er nog precies zo uitziet wals toen wanneer deze stierf. Geluiden en gevoelens kunnen mensen dan flink wat angst aan jagen terwijl de geest in kwestie zich dan bijvoorbeeld van helemaal niets bewust is!

We kunnen deze geest helpen bewust te worden door zijn wereld binnen te gaan en hem te helpen contact te maken met zijn gidsen, begeleiders of andere lichtwezens die willen helpen. De geluiden en gevoelens verdwijnen dan uit de woning en de geest kan zijn volgende stap naar het licht maken!

Wanneer je iemand bent verloren wil dat dus niet zeggen dat je hem of haar altijd zal voelen of ervaren. Soms kunnen ze met hun resterende aardse energie erg duidelijk communiceren, en soms ook niet. Er is geen een manier om te sterven en net zoals dat is er ook niet èèn manier om ‘geest’ te zijn.

Een ding is voor mij duidelijk, angstig hoef je er niet van te worden

Comments


|

bottom of page