top of page

Veld hoppen!

Vandaag had ik een leuke ouderwetse reading!

Een lieve vrouw -Sanne- vroeg me over zichzelf, haar kinderen en haar man en ik voelde me vrij om te ‘ratelen’. Mensen die me kennen weten dan wat ik bedoel. Ik praat dan snel door en zeg van alles, ga van het ene onderwerp naar het andere, soms ben ik zelfs wat dwingend bij belangrijke boodschappen. Bij Sanne haar reading zag ik van alles; van vriendschap, kinderen, partner, persoonlijkheid, emoties en gedachten. Ik kreeg dingen door over hun problemen en mogelijke oplossingen daarvoor.

Wanneer de energie (informatie) zo stroomt voel ik mij als een vis in het water!

Want wat gebeurt er wanneer ik dingen doorkrijg over mensen?

Wanneer ik een reading geef concentreer ik mij zoals vandaag op Sanne op haar energie en haar vragen (doel). Ik maak mijzelf leeg en kruip als het ware een beetje in haar energie. Haar vragen zijn voor mij van belang omdat ik dan iets heb om mij op te richten als ik haar energie binnenstap. Mijn vriend Peter van der Hurk werkt liever zonder vragen. Dat is ook een goede manier, alleen soms krijgen mensen dan antwoorden op vragen die ze niet stellen en geen antwoorden op de vragen die ze wel zouden willen stellen. Dus ik geef de cliënt altijd de keus om met of zonder vragen te werken.

Van daaruit ga ik voelen en kijken. Beelden die ik zie kunnen symbolisch of feitelijk zijn. Ik kan gevoelsindrukken waarnemen.

Bij Sanne voelde ik direct een sterk ‘moeten’, gevoelens van falen en ook een vorm van ADD. We praten een tijdje over de zaken die ik heb waargenomen en ik geef enkele voorbeelden die ik in haar leven zie.

Hoe voel ik dit soort dingen?

Doordat ik als het ware rond loop in haar energie vallen mij zaken op. Zaken die ik als Tessa anders beleef en ervaar. Mijn ervaring heeft mij geleerd wat bepaalde gevoelens en beelden betekenen. Ik heb geleerd deze te interpreteren. Toch zeg ik daar altijd nog bij dat mijn interpretaties fout kunnen zijn. Ik stuur mensen regelmatig door naar deskundigen op specifieke gebieden.

Bij Keesje voelde ik bijvoorbeeld aan zijn energie dat ‘ik (als Keesje)’ moeite had met slikken, mijn mond moest openvallen, mijn tong viel iets naar buiten en ik greep met mijn handen om mijn keel heen. Ik stapte in een letterlijke ervaring. Innerlijk observeerde ik mijzelf en voelde mijzelf knap voor aap zitten. Want een Tessa die met haar tong naar buiten stikgeluiden maakt is best een vreemd gezicht.

Keesje was met de navelstreng geboren en de moeder herkende het beeld gelukkig, dus dat hielp mij mijn aap-gevoel weer wat los te laten.

Keesje had door zijn traumatische bevalling slikproblemen en andere problemen ontwikkelt. Terwijl ik in dit beeld en in dit gevoel zit, komen er oplossingen in mij op. Dit zijn doorgevingen die ik zelf ‘niet bedenk’. Ik noem dat associaties.

In Keesjes energie stappen is iets wat mensen die opstellingenwerk doen wellicht herkennen. Zij stappen tijdens opstellingen ook in velden van energie waardoor zij gaan voelen of weergeven wat er speelt in de onderstroom.

Hier zit echter wel een belangrijk onderscheid. De onderstroom toont vaak niet de ‘fysieke werkelijkheid’. Het zijn verschillende vormen van energie en je kunt niet alles rechtstreeks vertalen naar fysiek. Wanneer je tijdens een opstelling last krijgt van je keel hoeft dat niet letterlijk te betekenen dat die persoon last had van zijn keel, het hoeft ook niet te betekenen dat die persoon zich niet kon uiten of wat dan ook. Het kan ook een teken zijn dat er ergens in het systeem energie geblokkeerd is en dat zich dat toont via de keel.

Voor mij voelen deze velden van energie significant anders aan! Ik onderscheid hierin bijvoorbeeld het persoonlijke energieveld, energievelden van de familie of karmische velden.

In en uit die velden stappen vind ik altijd leuk en bijzonder. Soms ook reuze vermoeiend of zelfs wat lastig. Maar steeds opnieuw ben ik benieuwd en zie ik een uitdaging.

Soms wanneer ik in iemands energie stap kan er daardoor al iets veranderen of in beweging gezet worden.

Zo voelde ik bij keesje eerst een heel strak gevoel en het stikken enorm. Vervolgens begon ik de kuchen en werd het gevoel minder. Op die manier kan mijn ‘energie wandelen’ of ‘veld hoppen’ bijdragen aan het oplossen van de klacht!

Comments


|

bottom of page