top of page

HSP; Opladen hoe doe je dat?

In een van mijn andere blogs sprak ik al over hoe zelfzorg zorgt voor een sterkere jij! Zo sterk dat je minder last hebt van je HSP en er eindelijk van kunt genieten!

Nou wordt me ook vaak gevraagd hoe je nou het beste kunt opladen.

Veel mensen proberen te visualiseren en te mediteren! Fantastische tools. Vooral mee doorgaan! Wat echter een hele belangrijke tip is voor bijna iedere hoogsenstieveling die ik ken:

Het is belangrijk om af en toe alleen zijn!

Het is heel eenvoudig! Wanneer je nooit alleen bent laad je niet voldoende op!

Je kunt het vergelijken met je telefoon. Hij is bijna leeg en je legt hem aan de oplader. ondertussen beantwoord je wat whats apjes, je surft een beetje op internet. Of je bent onderweg in de auto en je gebruikt google maps om je bestemming te vinden! Je steekt de oplader erin en gaat ervan uit dat het goed komt! Maar komt het goed?! zoals je zelf vast erg vaak hebt ondervonden: de telefoon laadt dan niet voldoende op. Ja soms wel een beetje, een paar procentjes! maar niet volledig, niet ‘lekker vol’! ‘Niet zo gevuld dat je er weer lekker tegenaan kunt!!

Maar als je je telefoon weglegt en er niet aanzit, dan laadt hij op – en nog lekker snel ook!

Dat is het geheim achter het opladen van een hoogsensitieveling! Je moet jezelf met rust laten. Je moet even ‘uit contact gaan’. Niet omdat je mensen niet aardig vind maar gewoon omdat je even moet opladen en dat kun je het beste alleen!

Geen mensen die iets van je willen, geen mensen om ‘aan te voelen’. Zelfs de mensen waarbij je ‘helemaal jezelf kunt zijn’ vergen energie!

Dus neem van mij aan: tijd voor jezelf nemen, en helemaal alleen op zijn kop op de bank hangen, in het bos wandelen of een strandwandeling maken! Dat is de kunst van het opladen!

Kun je het niet? heb je zorg voor kinderen, heb je een plakkerige partner, kennissen die nooit alleen willen zijn! Toch proberen! Zoek die oplossingen! Ik weet zeker dat wanneer je eenmaal merkt hoezeer je ervan opknapt, dan wil je er meer van voelen!

Comments


|

bottom of page