top of page

Entiteiten hoe zit het daarmee? Deel 1

Vandaag bezocht een moeder en kind mij in de praktijk. Het kind had last van driftbuien, somberheid en nog een aantal andere zaken. Er was hem verteld dat hij last heeft gehad van entiteiten die aan hem ‘kleven’.

Toen ik mij op hem concentreerde zag ik geen entiteiten. Ook geen schade van eventuele aanklevers in het verleden. Meestal kan ik -wanneer er een aanklever aanwezig was- dat terugzien en voelen in iemands aura.

Een entiteit is dus voelbaar en ook zichtbaar. Maar bij dit kind geen entiteiten dus!

Er zijn een aantal tekenen waaraan ik kan zien dat een entiteit aanwezig is en vervolgens ook of hij zich heeft vastgezet in iemands aura. Ik kan hem zien, voelen en horen!

Een aanklever kan erg vervelend zijn. Het kan iemands stemming (negatief) beïnvloeden en erg veel energie kosten.

Het is echter niet iets wat heel vaak voorkomt! Mensen zijn vaak bang voor dit soort dingen. Je ziet het niet, maar het kan er zomaar zijn en het kan je negatief beïnvloeden. Jakkes! Dat klinkt ook een beetje eng natuurlijk. En als ik het heb over een entiteit die zich vast zet in je aura krijg je als beelddenker al snel beelden van teken die zich in je huid vastbijten en opzwellen. Of van bloedzuigers… nog meer jakkes!

Hoewel een echte aanklever er wel uit kan zien als een soort onderhuidse plek, een donkere vlek of zelfs een vreemde nare vorm komt dat zoals gezegd niet zo vaak voor. En als het voorkomt kunnen we de entiteit vriendelijk doch beslist verzoeken, liefst met behulp van gidsen of andere lichtwezens, om te vertrekken. Het kan ook zijn dat de entiteit hulp nodig heeft. Deze hulp kun je dan bieden! Dat alles merk je wanneer je ermee aan de slag gaat!

Ik ben voorzichtig met het vermelden van tekenen en manieren waarop je merkt dat je beïnvloed wordt door een entiteit. Mensen worden daar bang van en onze verbeeldingskracht kan ook een hoop doen met onze beleving van de werkelijkheid. Ik herken een entiteit liever zelf en check dan aan de hand van het verhaal van de persoon of het kind tegenover me of de ervaring en beleving past bij wat ik zie. Vervolgens ga ik aan de slag om – als er een entiteit is vastgezet, de entiteit los te maken!

In deze situatie was dit niet nodig en keek ik verder. Ik zag dat het kind in het verdere verleden ook bepaald gedrag vertoonde en kwam op het spoor van een heel leuk doch pittig karakter bij de jongen! Ik gaf voorbeelden aan de moeder waaruit bleek dat ik haar kind zag in meerdere fasen van zijn leven. En zij herkende hem daarin!

Ik legde aan de jongen uit dat je als je je vrolijk voelt als een zonnetje bent. Dat je een lichte blije energie uitstraalt. Geel of wit. Net als de zon.

Ik vroeg hem welke kleur heb je denk je als je niet blij of zelfs sip bent? Hij zei ‘zwart!’

Ik legde hem uit dat: het doen van dingen die je niet leuk vind, het eten van eten welke niet goed voor je is en ook het denken van negatieve gedachten je energie donkerder kan kleuren.

Daartegenover staat dat wanneer je leuke dingen doet, je gezond of lekker eten eet of positieve gedachten denkt, je energie opfleurt en lichter wordt!

Het allerbeste nieuws was dat hij er zelf ook iets aan kon doen. Ik zag dat Gluten invloed hadden op zijn stemming. Hij kon er somber en depressief en zelfs argwanend van worden. Wanneer hij meer sportte werd hij vrolijker en ook kon hij sip en negatief denken. Aandachtspunten dus.

Zijn gedrag behoorde bij zijn pittige karakter en diende door zijn hele lieve moeder meer in banen geleid te worden. Grenzen, duidelijkheid, consequent zijn en structuur zou hem helpen om zichzelf beter te kunnen hanteren.

Over entiteiten ben ik alleen nog niet uitgepraat. Ik kreeg via mijn facebook pagina de vraag hier iets meer over te vertellen dus dat wil ik bij deze doen. Wij zijn meerdimensionale wezens. We bestaan uit meerdere energie- lagen en bestaan ook in meerdere dimensies. Dat is fijn omdat we daardoor niet alleen een lichaam zijn maar ook een spiritueel wezen. Dat betekent dat we zowel (en onder andere) bestaan in deze fysieke werkelijkheid maar ook in een spirituele dimensie / werkelijkheid.

Je kunt dit vergelijken met theewater in een beker. Wanneer de thee heet is verdampt het en de waterdamp zie je als rook opstijgen van je theeglas, en vervolgens verdwijnt het in de lucht. Dat wil niet zeggen dat dit verdampte water er niet meer is. Zo is het ook met wezens die in onze en andere dimensies bestaan. Ze leven in onze werkelijkheid en tegelijkertijd ook buiten onze werkelijkheid. Tegelijkertijd zijn ze onzichtbaar voor normale ogen in onze werkelijkheid.

Dat betekent ook dat in die spirituele werkelijkheid altijd andere wezens om ons heen zijn. Wezens die we misschien niet altijd zien maar die naast ons zijn en soms zelfs door ons heen bestaan.

Het is net als ademen we ademen lucht in en uit en die lucht is van ons allemaal. In de spirituele dimensie zijn dus altijd entiteiten. Je kunt dus niet geheel zonder zijn. Je kunt ruimtes en stukjes afbakenen. Net zoals je op het strand je handdoek kunt neerleggen waardoor mensen weten dat dat jouw plekje is! Zo kun je in de andere dimensie aangeven ‘blijf uit mijn buurt’. Je kunt ze echter niet verbieden om op het strand te zijn. Zo kun je ook niet verbieden dat er entiteiten zijn.

Jij bent de baas over jouw stukje energie, jouw directe omgeving en waar jij je bevind. Echter entiteit loze levens bestaan er in mijn beleving niet. En daar merk je helemaal niks van. Dus zie het maar gewoon als wolken aan de lucht. Daar merk je ook niks van!

Comentários


|

bottom of page