top of page

De kracht van opstellingen

Opstellingen kunnen bijzonder en diepgaand zijn en soms ook levendig en vol beweging. Of juist traag en intens. Altijd weer zie ik hoe de energie in beweging komt en een familiesysteem geheeld wordt of hoe de beweging zorgt voor nieuwe stroming van energie. Alle betrokkenen hebben er baat bij. Alle familieleden delen mee in deze stroom. Ook mensen die niet betrokken waren in de opstelling kunnen veranderingen ondergaan. Zo nam een kind contact op met haar vader nadat zij hem 20 jaar niet had gesproken. Een week nadat deze vader een opstelling had gedaan op dit thema. Zijn dochter wist niets van deze opstelling toch was er ook bij haar iets veranderd!

Achtergronden van ziekten en symptomen kunnen worden verhelderd en soms worden verlicht of gewijzigd. Patronen kunnen worden doorbroken. En soms is er enkel en alleen een waardevol inzicht waardoor je je eigen gedrag kunt veranderen en stappen kunt zetten!

Zo vertelde Rebecca dat zij na haar opstelling bijzondere zaken had meegemaakt. Het doel van haar opstelling – enkele weken geleden- was: ontdekken wat haar belemmerde bij het vinden van een partner. De verstrikkingen die zij tegenkwam hadden met haar vader te maken. Zij was in het familiesysteem naast haar vader terecht gekomen. Zij had een afwezige moeder. Omdat Rebecca als het ware ‘bezet’ was lukte het haar niet een partner te vinden. De helende bewegingen van het veld hadden hun uitwerking gehad. Ze was in de supermarkt een leuke man tegengekomen waar zij nu mee had afgesproken. De ontmoeting was bijzonder en ongepland. Ze straalde!!

Wil je ook een groepsopstelling meemaken, patronen doorbreken of blokkades oplossen? Kijk dan in de agenda wanneer er weer plekken voor opstellingen beschikbaar zijn. Eén maal per maand op een zondag organiseren we helende opstellingen! We werken in kleine groepen.

Comments


|

bottom of page