top of page

Burn out is te veel levensenergie gebruiken!

Onze slaap is belangrijk om op te laden. Gedurende de dag gebruiken we onze levensenergie om ons werk te doen en voor onze dierbaren te zorgen. De maatschappij en economie vraagt soms te veel van ons gestel. Veel mensen raken burn out of overspannen. Burn out betekent opgebrand en dat geeft wel ongeveer weer hoe de vork in de steel zit. Door grote geestelijke inspanningen nemen mensen te veel energie uit hun aura en het aura dubbel waardoor het te dun wordt en de afscherming minder.

Ik merk zelf ook wanneer ik me te veel vermoei ik prikkelbaarder wordt en me moeilijker kan afschermen.

Met een goede nachtrust vult de aura zijn energie weer aan. Wanneer je echter niet goed slaapt, te weinig rust neemt of ontspanning dan krijgt de aura niet meer de gelegenheid om te herstellen. Hierdoor kan deze dunner worden en niet meer voldoende bescherming bieden.

Sommige mensen raken dan uit balans of zelfs psychotisch.

Roofbouw put de geestelijke energie uit, waardoor deze lek kan worden. De afscherming van de ziel komt dan in gevaar.

Een metafoor die ik vaker gebruik is de volgende: stel je een pot voor met energiepunten. Bijvoorbeeld in de vorm van gouden munten. Deze pot is gevuld met levensenergie en die krijg je voor je hele leven mee bij je geboorte.

Het is de bedoeling de opname van de energiemunten geleidelijk te doen opdat je er je gehele leven van kunt genieten. Hiervoor zit er een beveiliging in de pot. Je kunt hem niet in eens tot aan de bodem leeghalen. Je hebt een soort maximum opname per week of maand. Wanneer je echter steeds de maximale hoeveelheid eruit haalt voor bijvoorbeeld je werk. Kun je die energie niet gebruiken voor jezelf. En ons lichaam heeft onderhoud nodig. Alle cellen in ons lichaam moeten door deze energie gevoed worden anders kunnen ze hun werk niet goed doen. Dus wanneer je de energie opsnoept door iedere dag te feesten en drugs te gebruiken. Of door keihard te werken en niet te ontspannen. Of door gewoon iemand zo intens te haten dat al je energie erdoor wordt opgeslurpt dan is er onvoldoende energie voor het onderhoud van je lichaam en haar cellen. Vitale functies lopen minder optimaal. Het geheugen werkt minder optimaal. Er kunnen kwalen en ziektes ontstaan of een algemene vermoeidheid omdat het lichaam niet meer gerevitaliseert wordt met de levensenergie.

Je bent dus niet ineens door je levensenergie heen, deze heeft dus een maximum opname. Echter wanneer je de energie van vitale functies steelt en bijvoorbeeld in je werkt stopt omdat je graag aardig gevonden wilt worden of bang bent om te falen. Dan doe je jezelf letterlijk geweld aan.

Wanneer je wilt herstellen kost dat veel tijd, omdat het lichaam dan moet herstellen en de energie die je dan hebt moet worden gebruikt om het lichaam en de geest te laten herstellen. Je werk, vrienden en vriendinnen en zelfs de leuke dingen moeten dan wijken. Want alle energie moet in de vitale functies worden gestopt.

In de opbouw kan men uiteindelijk bepaalde activiteiten weer opnemen die je ook vult met positieve energie. Zoals het luisteren naar mooie muziek of een goed gesprek met een dierbare. De energievreters mogen dan echt op afstand worden gezet.

Annabel bezocht mij. ‘ik kan het niet meer. Ik tril over mijn hele lichaam en moet steeds huilen als ik aan mijn werk denk.’ Ik wordt er moedeloos van, vergeet dingen en spring om het minste of geringste uit mijn vel. Ik kan niks meer hebben en ik ben moe, prikkelbaar en boos. Maar ook verdrietig en bang. Want nu kan ik niet de moeder zijn die ik wil zijn en nu ben ik ziek van werk wat tegen mijn principes in gaat. Ik probeer steeds toch wat te doen maar raak daar zo van van slag dat ik dagen met bijkomen. Zelfs eten koken vind ik lastig en voelt alsof ik het uit mijn tenen doe. Tijdens het eten van dat eten wil ik het eigenlijk naar ze toe smijten en gillen houd je kop!!! Ik wil het liefste weg uit de kamer en met mijn hoofd onder de dekens zitten. Ik slaap slecht en kan niks!’

Bij Annabel zie je de gevolgen van de roofbouw die zij heeft gepleegd op haar lichaam. Na een leven lang van pleasen en over haar grenzen gaan, perfectionistisch zijn en doorzetten tegen alle alarmbellen in is zij nu gestrand in een uitgeputte staat van zijn. Dit soort patronen komen vaak voort uit overlevingsmechanismen die zijn ontstaan in de jeugd. Hier kunnen kwetsingen zijn waardoor mensen geleerd hebben niet te voelen of over hun grenzen te gaan. Dit om zo liefde, erkenning of waardering te krijgen die ze in hun jeugd ontbeerden. Of om pijn en conflicten uit de weg te gaan. Bepaalde gevoelens niet te ervaren etc. Het is heel belangrijk om tijdens het herstelproces naar deze patronen te gaan kijken met behulp van bijvoorbeeld coaching, zodat ze je niet weer in de greep krijgen.

Hierbij kun je zien dat er verschillende manieren zijn om roofbouw te plegen. Te hard werken, te grote geestelijke inspanningen, te weinig slapen, te veel feesten en middelen gebruiken die uitputtend zijn, haat die ‘verteerd’ etc.

Je zou kunnen zeggen dat mensen die dit doen hun aura-atomen gebruiken als energie om van te leven. Door het dunner worden van de aura kunnen zij kwetsbaar worden. Hun aura dubbel kan onvoldoende worden afgeschermd en het neemt indrukken in zich op van alles wat er voorbij komt. De energie van andere mensen of andere wezens kunnen het scherm vullen met voorstellingen die ook weer bepaalde associaties in de mens zelf oproepen. Continue ook energetische prikkels ontvangen -doordat je aura zachter wordt, is enorm vermoeiend.

Het is dus het beste om je lichaam en geest zo gezond mogelijk te houden door er goed voor te zorgen. Op die manier blijft je aura zo sterk mogelijk en blijf jij de baas over je eigen leven!

Comments


|

bottom of page