top of page

Ben je een vlinder of een olifant?

Onlangs zat ik in de auto en ik mijmerde. Mijn ouders zijn beide overleden en ik overzag in een vogelvlucht hun leven, terwijl ik van school naar de supermarkt reed.

Ik besefte me dat naast mij er heus nog wel eens iemand aan hen zou denken, maar dat over enkele jaren niemand meer veel energie aan ze zou geven… De tijd wist hun herinnering uit. Mijn ouders hebben geleefd maar welke voetstap hebben ze met hun leven achtergelaten?

Voetstappen in mijn hart, mijn persoonlijkheid en vanuit hun lessen ook invloed op mijn gezin en de mensen waar ik graag bij ben en van hou!

Ik zag een beeld voor me van een olifantenkerkhof vol beenderen die wellicht over honderden jaren nog zouden bestaan. Mijn beelden verschoven naar de beenderen van dinosaurussen die wetenschappers informatie hebben gegeven over lang vervlogen tijden. Potten van de Romeinen en beenderen van dinosaurussen en olifanten. Het was best een kort ritje, maar wat kan een mens veel gedachten hebben!

De dino’s, olifanten en de Romeinen (en vele anderen natuurlijk) hebben iets achtergelaten. Een erfenis waar we nu nog contact mee kunnen maken, fysiek, mentaal of zelfs emotioneel door onze beleving en ons voorstellingsvermogen.

Mensen zoals Einstein, de man die vaccins uitvond; Edward Jenner, Shakespeare en ook de schrijfster van Harry Potter lieten iets achter. Sommige zaken zullen honderden jaren in herinnering blijven terwijl andere zaken sneller vervliegen. Wellicht worden hun persoonlijkheden vergeten en is hun nalatenschap achter gebleven als de tastbare botten van een dino of olifant…

Ik mijmerde verder. Wat was Danielle mijn overleden vriendin en assistente? Wat waren mijn ouders, mijn vrienden en bekenden die waren overleden? Was Daniëlle een vlinder of een olifant? Wat was haar nalatenschap?

Ik zie haar lach weer voor me en besluit dat zij een vlinder is… na haar dood zijn haar botten en is haar nalatenschap wellicht net zo teer als vlindervleugels die overblijven om te vergaan in de wind…echter een vleugelslag van een vlinder kan een mensenleven beroeren met haar schoonheid. Kan een briesje doen ontstaan en wellicht echt een heuse storm veroorzaken…

Alle mensen hebben hun eigen nalatenschap! Een glimlach. Een sprankje energie. Een prestatie, een vriendelijk woord of levens veranderende liefde voor geliefden.. iedere ziel is daarin uniek en bijzonder!

Of je nu een olifant bent die zijn zware botten achterlaat na zijn dood of een vlinder wiens vleugels wegwaaien op de wind… je eigen ziel is onuitwisbaar veranderd door je leven op aarde… en je hebt zielen van anderen beroerd met je komst. Of je nou heel kort (zoals wanneer een baby of kind sterft) hebt geleefd of honderd wordt. Je hebt met je energie het tapijt van het leven veranderd en je kleur toegevoegd.

Of je nu wordt vergeten of wordt herdacht de energie op aarde is voorgoed veranderd door je komst!

Comments


|

bottom of page