top of page

Wat komen we hier doen?

We zijn meer dan ons lichaam! We bestaan uit energie en deze energie heeft een bewustzijn.

Onze energie en bewustzijn zijn geïncarneerd en verbonden met een fysiek lichaam middels een aantal energielagen/lichamen. (ziel, astraal lichaam, mentaal-, emotioneel- en fysiek lichaam)

We kunnen ons astrale lichaam weg bewegen van ons fysieke lichaam en waarnemingen doen op afstand. We kunnen ons astrale lichaam verbinden met het astrale lichaam van een ander en hier informatie opdoen over deze ander. In het klein doen we dit onbewust dagelijks.

Hoogsensitieve mensen ervaren de uitwisseling van energie bewuster. Wisselen meer energie uit dan de gemiddelde mens. Dit kan reuze leuk zijn maar ook regelmatig vermoeiend, zeker wanneer je het onbewust doet! Vanuit ons mens zijn zoeken we bewust en onbewust naar situaties waarin we ons veilig kunnen voelen. Toch is vaak het leven fijner leefbaar wanneer we onze behoefte aan controle loslaten en ons laten meevoeren op de stroom.

We zijn deelnemers aan een script geschreven door onze ziel! We hebben gelukkig keuzevrijheid binnen de kaders van ons levensscript! We zijn hier om ons volledige zelf te zijn! Met al onze gedachten, emoties en levenservaringen!

Onze reactie op de dingen die we meemaken hebben we in de hand, terwijl we niet altijd de dingen die we meemaken kunnen beïnvloeden! Door onze behoefte aan controle op wat we mee ‘willen’ maken los te laten, geven we ruimte voor de dingen die we mee ‘moeten’ maken. Waardoor onze groei wordt bevorderd en we meer mogelijkheden krijgen.

Onze enige beperkingen zijn onze overtuigingen, gedachten en de wetten van de wereld waar we in leven.

Onze ervaring doet ons groeien en ontwikkelen. Onze ziel doorgrond, weet en heeft kennis van alles, is alwetend… De ziel heeft ‘ons menselijke bestaan’ echter nodig om het weten, kennen en doorgronden in de stof te zetten. ‘Weten’ is namelijk nog niet doen! (Wanneer we weten ‘wat water is’. Iedere molecuul, iedere zwemslag hebben geanalyseerd en denken te kennen… Dan ‘verzuipen’ we toch nog steeds wanneer we voor het eerst in het diepe gegooid worden!)

Onze (ziels-) kennis toepassen, daar gaat het om. Onze ziel groeit en raakt meer ontwikkeld wanneer we de louterende ervaring hebben onszelf uit te drukken in de stof! Contradictie is dat we door onze kennis te vergeten bij het incarneren worden uitgedaagd om toe te passen wat we zijn vergeten! Wanneer we ‘weten’ dat we alwetend en onkwetsbaar zijn. Is het ‘makkelijker’ te geven en lief te hebben, dan wanneer we ons sterfelijk en kwetsbaar voelen. Het lijkt feitelijk op het weten dat je van te voren weet dat je de wedstrijd toch zult winnen. Dat voorkomt in de meeste gevallen dat je er alles doet om de wedstrijd goed te spelen! Ons incarneren en vergeten van wie we werkelijk zijn helpt ons te ervaren wat er is en hierdoor wordt onze ziel geslepen!

We zijn daarbij niet onze emoties, we hébben emoties. En onze emoties geven boodschappen door, over onze ontwikkeling, over onze verbinding met onze ziel en met anderen!

We kunnen ons bewustzijn tijdelijk verliezen in emoties, gedachten en ervaringen… We kunnen bij voldoende focus blijven waarnemen wat we ervaren waardoor we nooit de ervaring zijn , maar altijd de observator. Vanuit dat perspectief heb je een keuze hoe met deze ervaring om te gaan. En die keuzevrijheid is een heel belangrijk ‘goed’.

Welke kennis je ziel komt toepassen is niet altijd duidelijk. Dat kan wel helderder worden wanneer je je erin verdiept! Wil jij weten wat jouw zielsopdracht is? Kom dan naar de workshop ‘vind jouw levensmissie en zielsopdracht! en vind uit wat jij hier op aarde komt doen!

Comments


|

bottom of page