top of page

Wat als je niet gelukkig bent in je relatie.

Je hebt alles, een leuke baan, een leuk gezin, fantastische kinderen, voldoende financiële speling voor vakanties en wat luxe… en toch je relatie brengt je niet het geluk wat je wenst.

Hoe ga je daarmee om? Je bent dus op zich redelijk gelukkig. Je kunt het samen op zich goed vinden. Er zijn geen hevige ruzies of flinke onenigheden. Er zijn geen grote relatietrauma’s. En toch is de aantrekkingskracht wellicht wat bedaard, voel je je niet heel blij worden als je partner thuis komt.

Je bent misschien een beetje “lauw”. Wat dan te doen? Kan die passie en aantrekkingskracht terugkeren in je relatie? Hoe bereik je dat?

Passie is een ongrijpbaar iets, het is niet meetbaar maar wel voelbaar.

Je voelt een tinteling in je lijf of een verlangen. Verlangen naar aanraking, nabijheid en emotionele verbinding.

Wanneer de emotionele verbinding verminderd, je deelt minder met elkaar of minder gezamenlijk doet. Je wordt opgeslokt door alledaagse beslommeringen of je steekt gewoonweg onvoldoende tijd en energie in elkaar. Dan kan het gebeuren dat de passie de deur uit loopt.

Hoe krijg je weer de passie en het verlangen terug in de relatie?

  1. Dat doe je door je met elkaar te verbinden. Door voldoende tijd en energie in elkaar te steken. Door weer belangstelling te tonen voor je partner. Elkaar aan te raken. Door elkaar diep in de ogen aan te kijken.

  2. Iets liefs of attents voor elkaar te doen.

  3. In gesprek te raken met elkaar over datgene wat de ander of jouzelf bezig houdt.

  4. Door je kwetsbaar op te stellen, te vragen om wat je nodig hebt. Te durven tonen wat de afstand met je doet.

  5. Door initiatief te nemen: zelf initiatief nemen is belangrijk, ook jij bent verantwoordelijk voor de relatie! Maak je zelf tijd vrij, verzin je zelf actief iets leuks om samen te doen? Doe je actief moeite voor je partner?!

Planning

Wat heeft planning nou te maken met verlangen en met aantrekkingskracht? Planning heeft toch niets te maken met passie?!

Helaas is het tegendeel waar. In ons drukke bestaan moeten we actief tijd en ruimte vrij maken voor passie! Passie moet dus worden gepland. Er moet tijd en ruimte worden gereserveerd om bij elkaar te zijn, om elkaar ongeremd te kunnen benaderen, intiem met elkaar te zijn. Wanneer er geen mogelijkheden worden gecreëerd is er geen ruimte voor passie, en dan verdwijnt het.

Passie vergt actie! Wanneer je niet actief bent dan gaat er geen energie naar toe en verdwijnt het!

Dus maak actief ruimte vrij in je agenda, en zorg dat je ongestoord samen kunt zijn. Wanneer je dat doet verdwijnt de passie niet de deur uit en kun je blijven genieten van elkaar!

Maar wat als je het gewoon niet voelt…

Je weet niet of je nog wel gelukkig bent?

Vraag jezelf dan af of je batterij wel is opgeladen. Doe je voldoende dingen voor jezelf? Voel je ruimte voor zelfontwikkeling en zelfontplooiing? Stimuleren jij en je partner elkaar? Hebben jullie dezelfde relatiewaarden? Spreken jullie dezelfde liefdestaal?

Belangrijke vragen om jezelf te stellen. Onderzoek of je relatie levensvatbaar is! En ga aan de slag!

Of bespreek jullie gevoelens met elkaar en kijk of je samen een nieuwe route kunt bepalen…

Wanneer je meer te weten wilt komen over jouw relatie en hoe je een gelukkige relatie kunt creëren, onderhouden of verbeteren, doe dan de online cursus: ‘De Gelukkige relatie!’

Comments


|

bottom of page