top of page

Paranormale informatie, wat moet je ermee??

Onlangs praatte ik met Loes, ze vroeg me: ‘Soms droom ik over iemand en dan komt die droom in werkelijkheid uit! Wat moet ik daar nu mee? Of wanneer ik iets droom of doorkrijg is dat vaak over mensen die er niets van willen weten. Het frustreert mij. Ik kan er niks mee maar voel me er wel door belast. Hoe ga ik daarmee om?

Loes geeft aan dat ze informatie doorkrijgt waarvan ze het gevoel heeft dat ze er niet mee kan. Ik herken dat uit mijn kindertijd. Ik kreeg soms informatie door over oorlogen, trein- vliegtuig- of andere ongevallen die nog moesten plaatsvinden. Mensen die aan de andere kant van de wereld werden gestenigd of verkracht etc.

Informatie waar ik niet iets mee kon behalve ze enkele dagen tot weken nadien bevestigd zien in de krant of middels andere nieuwsberichten.

Loes kreeg informatie door over familieleden die niet open stonden voor paranormaal verkregen informatie. Dus wanneer ze voorvoelde dat iemand ziek zou worden, of zou sterven kon ze er met niemand over praten. Ze zat er echter wel erg mee.

Ze vroeg zich af: ‘Krijg ik dat door omdat ik er iets mee moet? Moet ik iemand waarschuwen? Hoe weet ik zeker dat de informatie klopt? Hoe interpreteer ik het?’ Maar ook: ‘Als iemand er niet voor open staat; waarom krijg ik het dan door en wat moet ik ermee?’.

Loes was inmiddels zover dat ze zich ‘vol en ongelukkig’ voelde door alle belastende informatie die ze doorkreeg maar waar ze niks mee kon! Zo voelde ze van een vriendin dat die ernstig ziek is, echter die vriendin stond er niet voor open. Ondernam geen actie en wilde niet naar een dokter.

Ik vertelde Loes uit dat ze kon leren duidelijker te zijn naar ‘boven’. Ik heb dat geleerd te doen door duidelijk uit te spreken in gedachten en hardop wat ik wél wilde doorkrijgen. Informatie over ongelukken die ik niet kon voorkomen wilde ik niet meer. Maar ik vond het wel leuk om te weten welke docent er zwanger was of wie er ging trouwen. Ik sprak mijn wensen duidelijk uit en merkte steeds vaker dat de informatie waar ik niks mee kon achterwege bleef.

Ik vertelde Loes dat zij iets soortgelijks kon doen. Ze kon duidelijk aangeven voor zichzelf: wat wil ik wel en wat wil ik niet. Je gaat toch ook niet naar een bakker en zegt: ‘doe maar wat?’ Je vraag om wat je nodig hebt en je koopt niet wat je niet lekker vind!

Zo werkt het deels ook met het doorkrijgen van informatie. Omdat de informatie voor handen is betekent het niet dat je er iets mee moet. Keuzevrijheid is het hoogste goed op aarde wat we hebben. En daar wordt ook door de andere wereld niet aan getornd!

Loes kon zich dus afvragen: ‘Wat wil ik doorkrijgen? Wat past bij mij?’ Ze gaf aan dat ze graag mensen wilde helpen, maar dan wel mensen die open stonden voor haar advies. Ook vond ze het leuk om iets over mensen hun werk te door te krijgen, maar liever niet over hun gezondheid.

Door duidelijker te verwoorden waar haar voorkeuren liggen wordt de informatie die zij doorkrijgt aangepast. Zij kiest. Zij heeft hier invloed op en kan haar invloed gebruiken!

Wanneer er onverhoopt, door bijvoorbeeld haar empathie voor haar dierbaren of door haar liefdesband met haar dierbaren, toch informatie door zou komen kan zij leren hier afstand van te nemen door aan te geven: ‘ik kan hier niks mee ik wil dit niet’.

In de meest ernstige gevallen zou zij contact op kunnen nemen met haar dierbaren en hen de vraag voorleggen: ‘je weet dat ik wel eens wat droom. En dat die dromen dan uitkomen. Ik heb over jou gedroomd. Wil je hier meer over weten?’

Wanneer de andere persoon dan ‘nee’ zegt, zou Loes haar mond kunnen houden en de feiten van zich af kunnen schrijven, waarop zij vervolgens haar hoofd verder leeg zou kunnen maken door bijvoorbeeld afleiding te zoeken middels een wandeling, een filmpje te kijken of iets anders te gaan doen.

Je kunt het doorkrijgen van indrukken niet altijd geheel voorkomen, echter je kunt leren er duidelijk en stellig afstand van te nemen zodat het jou niet negatief beïnvloed.

Dat je dingen door krijgt betekent niet altijd dat je er daadwerkelijk iets mee moet!

1 weergave

Comments


|

bottom of page