top of page

Informatiebronnen, vibratie en frequentie

Alles is energie en energie bestaat uit beweging, een trilling of frequentie zou je kunnen zeggen. Energie bevat informatie over jouzelf, over anderen en over de mensheid als geheel. Afhankelijk van waar je intapt zult je informatie kunnen ontvangen. Deze wordt dan wel gefilterd door jouw eigen filters en vertaalt in jouw ontvanger. Wat er dan nog over is van de pure informatie die je eens toekwam is de vraag!

Zoals de meeste onder mijn lezers weten geloof ik in het bestaan van energie als informatiebron.

Energie is als een golfbeweging vergelijkbaar met een radiogolf die middels een bepaalde vibratie informatie overbrengt naar een ontvanger en deze ontvanger zoals een radio vertaalt de trilling in informatie. Energie kan door onze hersenen worden opgevangen net zoals de radio radiogolven opvangt. We vertalen wat we ontvangen in gedachten en in gevoelens.

Onze ontvanger is in staat informatie te ontvangen en te vertalen naar voor ons begrijpelijke beelden en informatie. ‘Lekker eten’ kan voor een ieder een ander beeld opleveren, de vertaling van ‘lekker eten’ is voor iedereen anders. Hierdoor kan er ruis ofwel een interpretatie optreden. Wanneer ik mij begeef in het zoeken naar waarheden, en naar mijn pad hierin is het voor mij belangrijk dat informatie resoneert.

Ik geloof dat er verschillende golfstromen van informatie zijn. Stromen tussen mensen onderling, partners die elkaar goed kennen of ouders en hun kinderen die informatie rechtstreeks uitwisselen, bijna als een dropbox informatie uit elkaar opvangen.

Ook zijn er andere golfstromen, waarbij je iets voorvoelt wat er gaat gebeuren: ‘die en die gaat me bellen’, of ‘ik voel dat ik die baan krijg’.

Grotere golfstromen

Maar er zijn ook grotere golfstromen. Zoals wanneer bepaalde mensen (ontvangers) ineens interesse krijgen in een bepaald onderwerp. Informatie de wereld in zenden via boeken, artikelen, vlogs en blogs. Het is dan alsof meerdere mensen in meerdere landen dan ineens door iets onzichtbaars geïnspireerd raken om iets uit te dragen. Of zich te verdiepen in een bepaald onderwerp. Ik zie dat ook regelmatig in mijn werk. Het doorvoelen van gevoel, het toepassen van zelfcompassie, kracht van gedachten, energie en intentie. Allerlei soorten wetmatigheden die in de loop der jaren onderwerp van gesprek werden. Etc.

Dit soort informatiestromen zie ik als golven van inspiratie. Die de mensheid helpen ons bewustzijn te vergroten en onszelf te ontwikkelen.

Daarnaast is er een nog grotere informatiebron. Je zou deze ook als een golfstroom kunnen zien. De grotere golfstroom die verbonden is met de mensheid. Alles wat mensen meemaken en aan ervaringen opdoen wordt opgeslagen in deze informatie golf. Het is als het ware een bibliotheek van alle menselijke kennis en ervaring. Een soort “icloud” maar dan van alles en iedereen door de tijden heen. Er zijn mensen die hierop kunnen intunen.

Je kunt in deze bron specifieke mensen opzoeken, specifieke gebeurtenissen. Tijd bestaat hierin niet en dat zie ik in sessies terug als ik intune op deze golfstroom. Dat heden, verleden en toekomst vrijwel in dezelfde mate toegankelijk zijn.

Daarin zie ik ook dat er informatie is opgeslagen over oorzaak en gevolg ook al weten mensen deze informatie niet zelf over zichzelf op bewust niveau, deze informatie is toch beschikbaar in die bron.

Daaruit leidt ik af dat alle informatie in deze golfstroom is opgeslagen. Informatie die bewust en onbewust is. Informatie die gekend is door jou of door anderen.

Zoals ik mij kan afstemmen op deze grotere golfstroom van informatie kunnen andere mensen dat ook. Hoe we de informatie vertalen naar onze aardse realiteit is verschillend.

Zo zal de ene persoon die contact heeft ervaren met de bron zich geraakt voelen door een ‘christelijk licht’, ingefluisterd door engelen, de ander zal een ‘channeling’ ervaren, een contact met aliens en weer een ander ‘vind dat hij een treffende ingeving’ kreeg, iets wat hij ‘knap bedacht’ heeft.

Hoe we het intunen op golfstromen ook ervaren, het is onze ietwat gekleurde interpretatie van informatie die we ontvangen. En dat is prima, op dit moment kan het bijna niet anders. Ik zelf ken nog geen 100% heldere mensen zonder blokkades, problemen of trauma’s. Onze mensheid heeft nog wat op te ruimen 😊

Welke vraag ik ook stel, de informatie die ik op zoek komt binnen via mijn filters, in mijn persoonlijke ontvanger en deze vertaalt die informatie. Dat gaat ook zo bij andere ontvangers.

Het gaat hierin dus niet zozeer om de taal, maar om de energie, de resonantie.

Als het gaat om waarheden en menselijke ervaring. Ik geloof alles, want ik weet als geen ander hoe het is wanneer je niet wordt gezien in je waarnemingen. We kunnen niet alles ervaren. Ik denk dan altijd aan een hondenfluitje. De meeste mensen horen die toon niet, maar honden en andere dieren wel. Is de toon er dan niet of kunnen we hem gewoon niet waarnemen?

Ik weet niet waar mijn waarneming eindigt en ik zal de laatste zijn die zegt dat mijn waarneming compleet en volledig is.

Als ik iets niet zie of ervaar, betekent het niet dat het er niet is. Het kan zijn dat ik nog niet zo ver ben, het gewoonweg niet kan of omdat het (nog) niet mag. Ik neem anderen dus serieus in dat wat zij ervaren. Zelfs wanneer ik het niet zo ervaar.

Echter er is wel een maar… Wanneer mensen mij hun waarheid vertellen ijk ik dat aan mijn innerlijke kompas en aan mijn gezond verstand. Wanneer iemand mij vertelt dat hij volledig verlicht is, respecteer ik diens waarheid, maar dat betekent niet dat ik dat geloof of erin mee ga. Wanneer iemand aangeeft dat wij mensen transcenderen naar een andere dimensie kan ik dit zeker vertalen en ervaren. Echter dat wil niet zeggen dat ik dit vertaal naar deze aardse werkelijkheid. Daarin gaat het denk ik soms mis, in die vertaling naar de dagelijks realiteit.

lees volgende week verder…

コメント


|

bottom of page