top of page

Ik heb er niets mee gedaan!

Kirsten heeft mijn advies niet kunnen toepassen en voelt zich bezwaard. Toch weet ik dat alles een tijd en een plaats heeft en dat ieder geboorteproces zijn eigen tijd en plaats heeft. Hoe je jezelf kunt helpen als je ‘vast’ zit lees je hier:

Kirsten zette zich neer in de stoel tegenover mij. Ze zei: ‘Ik voel me bezwaard. Je gaf me een goed advies een jaar geleden en ik heb er niets mee gedaan. Even dacht ik dat je me niet meer zou willen zien’.

Ik keek naar haar en warmte welde op in mijn hart. Hoe kon ik nu iets vinden van zo’n mooi mens. Die haar leven doorworstelde en doorleefde. Hoe knap is dat!

‘Mijn advies is tijdloos en jij zult er datgene mee doen wat voor jou goed of helpend is. En als dat betekent ‘niets te doen’ is het advies toch ook waardevol geweest omdat het je inzicht heeft gegeven in wat je niet kan of wil doen. Of nog niet kunt doen…’

‘Alles in het leven heeft zijn tijd en zijn plaats.’

‘Toch’ – vervolgde Kirsten-  ‘voel ik me klem zitten. Alsof ik verkrampt ben. Ik weet de richting maar kon niet vooruit, of te langzaam. Dan denk ik weer dat ik toch iets ‘moet’ en dan wordt de kramp alleen maar erger!’

‘Je moet niets, slechts de verbinding met jouzelf herstellen.’

‘Dat betekent laten zijn wat er IS. Niet forceren wat je DENKT dat er MOET ZIJN.’

‘Wanneer je jezelf en de huidige werkelijkheid omarmd. Dan ontstaat er rust.’

‘Wanneer je een emotie voelt, vervorm deze dan niet met je gedachten, maar laat deze door je heen stromen precies zoals deze is. Oordeel niet maar omarm wat je voelt. Zelfs al zou je je liever niet zo voelen. Laat het er helemaal zijn!’

Van daaruit wordt het belangrijk om te ervaren dat je in een bevalling zit. Een bevalling van een levensproces. Het is als de geboorte van een eerste kind. Je weet niet wat je te wachten staat. Je voelt alleen de pijn en hebt angst dat het alleen maar erger wordt. Daardoor verkramp je en vordert de bevalling langzamer.

Wanneer je je focust op de doorgang, visualiseert hoe je leven in de toekomst zal voelen. (hoe de baby aanvoelt eruitziet, Hoe je je zal voelen na de bevalling!) dan vordert de ontsluiting en werk je mee aan het bevallingsproces. Je accepteert het huidige moment als een doorgang naar het volgende moment. Je weet dat je overgaat naar een nieuw leven, een nieuw begin…

Mijn advies aan Kirsten geldt voor meer mensen in het huidige moment. Door te visualiseren help je mee aan de bouw van je nieuwe toekomst. Je focust op die manier je energie op datgene wat je wilt creëren en aan het creëren bent. Iedere (toekomstige levens-) bevalling wordt daarmee bevorderd!

Vast zitten kun je vergelijken met ‘in het ei’ vastzitten. Een vogeltje pikt ook eerst een heel klein gaatje en maakt dit gaatje steeds groter totdat hij zichzelf inderdaad uit het ei kan bevrijden. En ieder vogeltje doet dit op zijn eigen dag en tijd!

1 weergave

Comments


|

bottom of page