top of page

Emoties en de taal van de ziel

We praten over onze gevoelens alleen doorvoelen ze niet altijd.

We rationaliseren ze, maar kunnen we er echt bij? Stilstaan, bewust voelen: ‘wat heeft mijn lijf hierover te melden?’ Dat is een manier om uit je hoofd te gaan en een kijkje in je hart te nemen.

Ons hart heeft een prachtige energie. En ons hart vertelt ons welke weg onze ziel wil bewandelen. Ons lichaam spreekt zich uit en toont ons de weg!

Wanneer je zou kijken van een afstandje heeft de ziel een blauwdruk voor je gemaakt. We kunnen het zien als een soort routeplanner. We maken op onze route bepaalde stops en de weg ertussen kiezen we zelf. Lange kronkelige wegen of wegen die rechtstreeks van punt naar punt gaan.

Wanneer we vastlopen dan roert zich iets in ons binnenste. We raken gedeprimeerd. Onze emoties lopen letterlijk vast en dat wat niet stroomt gaat stinken!

Om uit een depressie te kunnen komen is het vaak belangrijk om emoties te raken. Ze te voelen en in beweging te komen. Letterlijke beweging van het lichaam en ook emotionele beweging door bijvoorbeeld boos te worden. Boosheid kan situaties doorbreken. Boosheid is een krachtige positieve energie die schilden kan laten barsten, heilige huisjes en overtuigingen kan doorbreken!

In die zin kun je jouw emoties zien als zetjes die je ziel je geeft om weer je route op te pakken. En de soort emotie geeft je een aanwijzing of je op de goede weg zit.

Je lichaam spreekt de taal van je ziel en vertaald deze in de aardse werkelijkheid. Pijntjes, spanningen, emoties ze wijzen je de weg, je hoeft ze alleen nog maar te vertalen!

Kommentit


|

bottom of page