top of page

Een andere ik

Iedere dag worden we opnieuw geboren, het is belangrijk wat je doet in het nu! Het is belangrijk te vertrouwen op jezelf! Dat lijkt vanzelfsprekend, maar het is een kernthema in ieders leven.

Soms pak ik een taak op in het nu en ben ik dankbaar voor mijn ‘zelf’ die het de dag ervoor zo netjes heeft achtergelaten.

Of ik lees ‘een stuk terug’ en denk ik ‘heb ik dat geschreven?!’ en dan ben ik trots op degene die dat heeft gedaan, degene die ik toen was. Blij met de creatie! Ook al was ik het zelf…

Ik beschouw ‘de mijzelf’ van gisteren soms als een geheel andere persoon. Vandaag ben ik ‘nieuwe / andere ik’ en morgen is er een ‘andere mij’. De ene dag voel ik me onzeker en de andere dag blij. De ene dag voel ik me beklemd en de andere dag vrij. Zo zijn er vele ik-ken die mijn leven ervaren, steeds vanuit een ander perspectief, beïnvloed door andere zaken!

Wanneer ik wel eens nadenk over de toekomst merk ik dat ik er op twee manieren naar kan kijken (nog veel meer hoor maar nu even voor dit voorbeeld 2)

Met zorgen en angsten. Wat kan er gebeuren? Gaat het stormen, zal er iets stuk gaan? Wat kan ik nu doen. Moet ik nu doen. Wat moet ik verzekeren, doen, neerzetten etc.

Of vanuit het nu. Het is nu goed en later bestaat nog niet. Er is nu eten en drinken. Mijn kinderen zijn nu gezond. Dat is wat er nu is. En bovendien weet ik ook vanuit het verleden maar ook vanuit een dieper vertrouwen dat er een andere mij zal komen. Een andere ik die eventuele toekomstige problemen zal oplossen of verdragen. Een andere mij die ik kan vertrouwen… die andere mij zal ook vaardig en capabel zijn om dingen op te lossen. En als het haar niet lukt kan ze veel aan. Er komt altijd een oplossing…en zo niet dan kan ze ook dat aan. Dat vertrouwen kan ik hebben.

Het is belangrijk vertrouwen te hebben en het leven te zien als een reis. Net als op vakantie kun je nieuwsgierig zijn naar morgen. Wat gaan we morgen doen. Wat gaan we voelen en wat gaan we meemaken… Wie zal ik morgen zijn. Wie wil ik morgen zijn! Waar wil ik morgen zijn?

Op die manier ben je onbevangen en leef je minder vanuit angst!

Comments


|

bottom of page