top of page

Doe mee en focus op het positieve!

Doe mee en focus je op het positieve! We focussen ons in ons leven vaak op de negatieve zaken. Wat gaat er (weer) niet goed. (weer) moe opgestaan. De kinderen zijn lastig! De baas is niet sociaal! Je wordt niet gezien op je werk! Je partner gaat alweer sporten! Van kleine tot aan grote dingen merk je dat je aandacht al snel wordt gevangen door de dingen waar je je het liefst tegen verzet! In het dit filmpje wordt het goed geïllustreerd dat datgene waar je je aandacht op richt, zichtbaar wordt!

In gesprekken vraag ik mensen wel eens voorwerpen in mijn praktijk ruimte op te noemen met de kleur blauw. Probeer het maar eens in je eigen omgeving! Waar zie jij blauwe dingen? Wanneer ik dan vervolgens vraag, waar heb je roze voorwerpen gezien? Moeten mensen me het antwoord schuldig blijven. (Heb jij ze zojuist opgemerkt?) Daar waar je je aandacht op richt wordt zichtbaar! Zo is dat ook met positieve en negatieve zaken in je leven! Wat mij helpt is om iedere dag drie positieve zaken op te noemen van mijn dag! Op die manier train ik mijzelf te focussen op de positieve zaken! Ik noem dat een positief dagboek bijhouden. Ik geef dat ook als tip mee aan mijn cliënten!

Comments


|

bottom of page