top of page

Relatie therapie

In Relatie Coaching en therapie werken we aan de verbinding met jezelf en je partner. Wanneer je meer inzicht en inspiratie wenst in je relatie is dit een mooie stap!

Een relatie is een belangrijk uitgangspunt in ons leven. We gaan in ons leven met vele mensen een relatie aan. Een relatie met een partner, met vrienden, collega’s, met onze kinderen etc. Ook relaties hebben onderhoud nodig!

Relaties kunnen heerlijk zijn, steun en liefde geven, verwarmend zijn. Het is vaak onze grootste wens om geliefd te zijn. Dat er iemand is, die er voor je is als je hem of haar nodig hebt. Iemand die ‘blijft’ als het spannend wordt. Zowel fysiek als emotioneel aanwezig is.

Helaas geraken relaties soms moeizaam of er komt er om allerlei redenen een hobbel in het relatie pad. En wat doen we dan? We doen elkaar vaak onbewust pijn omdat we iets missen in onze relatie, iets wat we liever dan alles wensen te krijgen.

Onder meer die onverdeelde aandacht en betrokkenheid, de steun, liefde en aanwezigheid van de ander.

relatie coaching en therapie.png

Meer informatie

Relatie therapie richt zich o.a. op: hoe de verbinding tussen partners te herstellen, omgaan met het samengestelde gezin, het helen van vertrouwensproblemen (bijvoorbeeld de gevolgen van ontrouw); het oplossen van ruzies; het uitvinden of u verder wilt met een relatie of niet; het verbeteren van de communicatie en intimiteit.

Loopt het samen niet zoals je wilt?

In een aantal sessies kunnen we kijken naar hoe jullie relatie in elkaar steekt. Zijn er pijnlijke patronen, vervreemding, relatietrauma’s etc. dan gaan we samen aan de slag om te kijken wat nodig en zinvol is! Waar liefde is, is een weg! We kijken naar gevoel, denken, communicatie en gedrag. Belangrijk hierin is ook de focus op onderliggende (emotionele) behoeften. (EFT relatietherapie, geweldloze communicatie).

Je kunt hier een afspraak maken. De kosten worden hier ook genoemd.

Aanmeldingsredenen voor relatiecoaching en –therapie

De hier onder genoemde relatieproblemen en vragen, worden in het begin vaak genoemd:

 • We vitten op elkaar en maken veel ruzie!

 • Zij: Hij begrijpt me niet! Hij: Zij geeft alleen maar commentaar, ik doe nooit iets goed!-

 • Zij: Ik heb het gevoel dat zijn leven maar doorloopt! Ik moet alles alleen doen!

 • Hij: Het is best redelijk zoals het is, ik begrijp niet wat ze eraan vind mankeren!

 • Het is saai en kabbelend geworden.

 • Het is gewoon druk en momenten om te praten hebben we niet!

 • Het was eerst zo anders, nu ziet hij/zij me niet meer staan

 • Hij / zij is er niet voor mij, ik weet niet wat er in hem omgaat, ik voel me zo eenzaam in deze relatie,

 • Ik kan niet met hem / haar praten.

 • Hij/zij is vreemd gegaan, hoe kan ik hier ooit overheen komen!?

 • Ik doe het nooit goed volgens haar, wat ik ook probeer.

 • Ik wil graag maar weet niet hoe en wat ze van me wil

 • Dreigende echtscheiding en niet weten of je verder wilt gaan met de relatie

 • Op een goede manier uit elkaar willen gaan

 • Zij/ Hij heeft geen zin meer in seks.

 • Erectieproblemen met of zonder lichamelijke oorzaak

 • Hij / zij  is zo anders dan ik; we zijn uit elkaar gegroeid

 • Een van beide partners heeft een chronische ziekte gekregen, waardoor er veel veranderd is in de relatie……………en hoe verwerk je dat met elkaar, zodat er meer verbinding ontstaat in plaats van  minder?

 • We weten eigenlijk niet goed of we wel verder met elkaar willen

 • Er zijn traumatische voorvallen (geweest) in de relatie bv: ontrouw van een van de partners; de ene partner was “afwezig” op een belangrijk moment van de ander; ernstige ziekte bij 1 van de partners; ontdekking van een verslaving (porno-, eet-, gok-, verslaving)

 

Werkwijze:

In mijn werkwijze maak ik onder meer gebruik van EFT (Emotionally Focused Therapy), de principes uit mijn boek ‘de kracht van voelen’, geweldloze communicatie, cognitieve gedragstherapie en traumatherapie (o.a. EMDR).

Praktisch

Wanneer je een afspraak wilt maken kun je deze boeken in haar online agenda.

Bij iedere afspraak of aan het begin van een behandeling of eerste sessie dien je een ondertekende behandelovereenkomst mee te nemen: Deze kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Op iedere sessie/consult zijn de algemene voorwaarden van Tessa van Rossen van toepassing. Deze kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Belangrijk om te weten is dat we mogelijkheden, ervaringen en keuzes bespreken. Ik zeg niet wat je móet doen, maar we bespreken samen wat je zou kùnnen doen. Jij bent degene altijd die het beste kan aanvoelen wat goed voor je is. Alles wat we bespreken is voor jouzelf ter invoeling. Onder alle omstandigheden ben je dus zelf verantwoordelijk voor hoe je met de informatie omgaat
Alle sessies zijn voor jezelf ter invoeling en worden aangegaan op je eigen verzoek. Tessa claimt geen genezingen, noch stelt Tessa geen diagnoses en is daartoe niet bevoegd. Wanneer er sprake is van een psychiatrische achtergrond of problematiek welke de coachingsinvalhoek overschrijd kan Tessa geen dienst verlenen. Door middel van haar diensten tracht Tessa het zelfgenezende vermogen van de cliënt te stimuleren waardoor energetische blokkades verminderen en de emotionele, mentale en energetische balans hersteld kan worden.

 

|

bottom of page