top of page

Onze geest bevat meer dan gedachten alleen!


Onze geest reikt verder dan het produceren van overtuigingen en oordelen, verder dan dat wat we kunnen zien door ruimte en tijd!


We kunnen energie beïnvloeden met onze gedachten, we kunnen iemand anders

beïnvloeden en we kunnen zelfs waarnemingen doen los van tijd en ruimte!


En dit is geen verbeeldingskracht maar harde -wetenschappelijk aangetoonde- werkelijkheid!


Ook jij hebt vast wel eens meegemaakt dat je aan iemand dacht en dat die persoon toen precies belde of appte! Ik heb hier al eens eerder over geschreven, hoe ik van die stille lijntjes ervaar waarlangs ik soms kan voelen hoe het met iemand gaat.


Vaak ervaar ik precies om wie het gaat, soms kan dat ook iemand zijn die ik lang geleden heb ontmoet. ik moet dan mijn best doen om een naam erbij op te roepen zodat ik kan informeren hoe het met die persoon gaat!


Wanneer we stil zijn en rustig kun je dat soort ingevingen beter waarnemen en hier ook naar handelen. Maar het kan ook zijn dat iemands naam gewoon in je op-popt of je een duidelijk gevoel ervaart.


Ook wanneer je wel eens intiem bent geweest met iemand ontstaat er een connectie waarlangs je informatie kan opvangen. Je weet dan wanneer die persoon een nieuwe partner krijgt of een hevige emotie ervaart.


Emoties zetten energie in beweging en dat vang je dan middels zo’n verbinding eenvoudig op!


Gedachten beïnvloeden energie

Er zijn verschillende wetenschappers die de kracht van gedachten en de kracht van onze intentie onderzoeken. Wanneer wij onze aandacht focussen blijken wij mensen onze omgeving te kunnen beïnvloeden. We kunnen planten beter laten groeien, pijn laten verdwijnen en botten sneller laten genezen! Wonderbaarlijk!


Zo was er een onderzoek met vier verschillende groepen zaden. De deelnemers kozen welke groep zaden hun intentie wilden sturen. De onderzoekers wisten niet welke groep zaden de ‘energie’ toegezonden kregen.


De intentie van de deelnemers was: hun gekozen groep zaden snel te laten groeien. Dit experiment werd zes keer herhaald. Elke keer toonde een statistisch significant resultaat aan dat de groep zaden die aan intentie was onderworpen inderdaad sneller groeide dan de controlegroepen.


Dit onderzoek toonde aan dat mensen invloed hebben op hun omgeving plus dat je wanneer we onze krachten bundelen onze invloed kunnen vergroten.


Andere wetenschappers onderzochten of meditatie criminaliteit kon doen verminderen. In een grootscheeps onderzoek in Washington DC waaraan universiteiten en politie-organen meewerkten bleek dat de criminaliteit in het onderzoeksgebied met bijna 24% gedaald was. Niet alleen dit onderzoek maar ook onderzoeken van vele andere wetenschappers toonden aan dat de mens invloed heeft met zijn gedachten. Zij kunnen apparaten beïnvloeden, maar ook menselijk en dierlijk weefsel!


De kracht van positief, gericht denken om te genezen, van het omkeren van menselijke ziekten tot het stimuleren van huidgroei of het genezen van botstructuur, is duidelijk aanwezig. De gerichte gedachten van een persoon of een groep kunnen de fysieke structuur van een ander menselijk lichaam permanent beïnvloeden.


Meer experimenten zijn nodig om de theorie te onderbouwen, maar de resultaten zijn al overtuigend: wanneer mensen willen kunnen ze hun omgeving veranderen. En wanneer we dat gezamenlijk doen kunnen we nog meer veranderen. 


Wanneer we dit positief inzetten kunnen we werkelijk de wereld een betere plek maken. Echter wanneer we ons laten bang maken voor oorlog, pijn of ziekte werkt onze kracht ook. We brengen dan die angst tot leven en beïnvloeden onze omgeving negatief.


Wanneer we ons bewust zouden zijn van wat we in de wereld brengen, kunnen we onze kracht bewust inzetten als de scheppers die we in feite zijn!


Onlangs was ik erg boos op iemand. En in plaats van mijn boosheid te uiten. Voelde ik de kracht. Hoewel mijn blik boos was, was mijn zelfbeheersing sterk. Ik koos ervoor niet in dat moment te reageren maar mijn boosheid te ervaren als kracht. Als aanwijzing dat mijn grens was overschreden.


Door bewust om te gaan met een dergelijke kracht kun je hem richten en bij je houden. In plaats van toe te staan dat deze emotie ‘iets’ negatiefs creëert. Bewustzijn zorgt ervoor dat je de beschikking krijgt over de krachten die je hebt. Wanneer je bewustzijn richt op wat je denkt, kun je voorkomen dat gedachten iets creëren wat je niet wilt. Zoals een idee of angstgedachte. Je kunt voorkomen dat deze gedachte gevuld wordt met energie. Dat is ook zo met een emotie. Een emotie zet energie in beweging.


Wanneer je deze emotie bewust ervaart hou je de energie bij je en voorkom je dat deze in een richting gaat stromen die je niet wilt. Door uiteindelijk de emotie wel te laten stromen maar door jou heen en mét bewustzijn, creëer je meer bewustzijn in plaats van dat je je omgeving

0 weergaven

Comments


|

bottom of page