Huilen helpt!

Vandaag had ik een bijzondere en lieve vrouw op consult. Na een zware burn out is zij weer aan het werk gegaan. Het valt niet mee en zij merkt aan haar lijf en gevoel dat het pittig is.

Wanneer ik naar haar kijk zie ik haar energie opgebold. Het is alsof haar aura op dit moment, in plaats van een mooie ei-vorm met een doorstroming aan beide zijdes, een bal achtige vorm heeft met afgesloten uiteinden waardoor de bolling strakker en strakker komt te staan. Een "bal op pootjes" zoals ik het beeld van de aura, oneerbiedig voor mijzelf benoem :).
Ze vertelt me in gesprek dat zij een ongeluk heeft gehad. Ook dit bevestigt mij dat ze ergens mee moet stoppen. Een ongelukje als deze is vaak een teken aan de wand. “Wat zie je niet in je leven? Waarin moet je aan de rem trekken? Waarin rem je te laat?”

Lees meer

Doe mee en focus op het positieve!

Doe mee en focus je op het positieve!
We focussen ons in ons leven vaak op de negatieve zaken. Wat gaat er (weer) niet goed. (weer) moe opgestaan. De kinderen zijn lastig! De baas is niet sociaal! Je wordt niet gezien op je werk! Je partner gaat alweer sporten! Van kleine tot aan grote dingen merk je dat je aandacht al snel wordt gevangen door de dingen waar je je het liefst tegen verzet! In het dit filmpje wordt het goed geïllustreerd dat datgene waar je je aandacht op richt, zichtbaar wordt! 

Lees meer

Geloof vertrouwen en acceptatie van wat is

Geloof is erg belangrijk. Alleen niet altijd in religieuze zin. Ik ben zelf niet opgevoed met een religie. Zelfs mijn eigen ervaringen werden door mijn ouders in twijfel getrokken en afgedaan als fantasie. Pas toen ik begon met in mijzelf geloven veranderde mijn leven.
Op een dag kreeg ik een bevestiging en vanaf dat moment dacht ik: ‘Oh dus alles wat ik zie en voel klopt wel! De wereld is werkelijk zoals ik die ervaar!’ Pas toen dat op zijn plek viel en ik mijzelf begon te vertrouwen veranderde mijn wereld. Aan alle afwijzingen in mijn leven kwam een einde. Ik raakte geïnteresseerd in mijzelf en de wereld raakte ook geïnteresseerd in mij!
Zo leuk! Onthoud dus goed dat het niet gaat om wat je denkt of hoe je het denkt. Het gaat er echt om te geloven met je hart en ziel dat dingen zijn zoals ze zijn. Je onderliggende intentie en ‘geloof’ is wat er toe doet.

Lees meer

Je niet goed genoeg denken

Hoe accepteer je jezelf? Hoe VOEL je nou dat je 'goed genoeg' bent? Jij hebt je eigen unieke taak in dit leven gekregen. Door jezelf af te wijzen wijs je de wijsheid van je ziel af en daarmede jezelf, (plus -wanneer je gelooft- de god die jou creëerde) en de verbinding met alles wat leeft. (Zelf)Afwijzing is dus een BIG DEAL!

Zelfacceptatie is als een medicijn! Maar het is best heel moeilijk wanneer je ervan overtuigd bent dat je niet voldoet? Of jouw zelfafwijzing nu wordt veroorzaakt door je opvoeding, levenservaringen of gedachten, hoe kun je accepteren wat je niet accepteren kan? Hoe kun je loslaten wie je wilt zijn om te worden wie je bent?

Lees meer