top of page

Q&A: Is mijn opa, mijn opa nog wel na de dood? Hoe zit het dan met Reïncarnatie?

Vraag: Ik ben Piet, 16 jaar oud, en mijn opa is een aantal maanden terug helaas overleden. Ik mis hem heel erg. Ik heb mij veel verdiept in het leven na de dood etc en geloof daar ook in. Alleen hoorde ik ook over reïncarnatie.. en vind het een akelige gedachte. Betekent dat dat mijn opa niet meer compleet mijn opa is maar gewoon een mengsel van meerdere levens? Ik zou graag als mijn tijd later komt gewoon met mijn opa grappen en ouwehoeren zoals we altijd deden.. kan je mij misschien uitleggen hoe het zit? Ik zou dat heel erg waarderen.

Antwoord: Allereerst gecondoleerd met je opa! Wat naar dat je dit op zo’n jonge leeftijd hebt moeten meemaken!

Ik wil je mijn visie op reïncarnatie toelichten:

Ik geloof dat je een ziel hebt welke zich kan opsplitsen in ‘energie vonken’. Een energie vonk daalt af naar de aarde en nestelt zich in een lichaampje/baby. Deze ziele vonk is onderdeel van de grotere ziel en draagt daar het trillingsniveau van, daarnaast krijgt de ziele vonk mede door het leven wat hij leidt zijn eigen herinneringen, voorkeuren en persoonlijkheid, zoals jouw opa, jij en ik !

Wanneer het lichaam sterft keert de ziele vonk terug naar de ‘grote ziel’. Daar worden alle lessen en herinneringen gedeeld en zowel de grote ziel, als de zielevonk groeit en ontwikkelt. De ziele vonk die je opa was en is blijft echter bestaan. Een stukje van die grotere ziel is dus jouw opa. Deze vonk, dit leven, met deze persoonlijkheid blijft dus als een eenheid bestaan in de grotere ziel.

Als je heel kort door de bocht zou mogen vergelijken is hij ‘een vermicelli sliertje in de soep’. Hij is onderdeel van de soep (ziel) maar hij is ook zijn eigen vermicelli sliertje (ziele vonk). En hoewel onderdeel van de soep is hij niet de soep als geheel.

Hij blijft dus – ook als jij je op een gegeven moment bij hem zou voegen als je ooit zou sterven- ‘je opa’ alleen dan met meer wijsheid en kennis. Ook na het aardse leven blijven we ons namelijk ontwikkelen en groeien we door.

Ons wezen wordt wijzer en sowieso wanneer de sluiers van de dood wegvallen ontvangen we kennis die ons begripsvermogen op aarde overstijgt.

Ik hoop dat ik hiermee je vraag heb kunnen beantwoorden. Wees alsjeblieft niet bang dat je niet met je opa kan praten. Dit komt wel goed!

Mocht je meer willen weten over mijn visie op leven en sterven dan zou je kunnen lezen in mijn boekje: Over doodgaan en het leven erna

Comments


|

bottom of page