top of page

Ontwikkel je intuïtie

Intuïtief en paranormaal, zijn we allemaal!

We kunnen allemaal tot op zekere hoogte zaken aanvoelen! Zoals dieren een storm kunnen aanvoelen voordat hij er is! De mate waarin je je kunt ontwikkelen hangt af van je aanleg en je inzet. Zo is Einstein geboren met een vermogen om goed te kunnen rekenen en weer een ander mens kan geboren zijn met een talent voor schilderen zoals Monet. Dat wil niet zeggen dat Monet niet kon rekenen, alleen niet in de mate waarin Einstein dat kon! Zo kon Einstein ook vast schilderen, echter daar lag niet zijn interesse!

Ieders talent ligt in hemzelf besloten. Of je deze talenten ontwikkelt en in welke mate hangt dus ook af van jouw eigen interesse en voorkeuren!

Jouw aanleg en levenservaringen vormen jouw ‘ik’. Jouw programmering bestaat uit alles wat je hebt meegemaakt en de manier waarop je hebt geleerd dat te interpreteren. Het is belangrijk te beseffen dat jouw ‘ik’ en jouw programmering je ook zou kunnen beperken. Daarom is het belangrijk om te leren dat jou ‘ik’ en jouw programmering geen belemmering hoeft te zijn!

Paranormale vermogens zijn onder meer telepathie, helderzien, heldervoelen en meer!

Citaat: Ik gaf hem een hand en ik voelde mijn maag iets verstrakken, iets vertelde me op mijn hoede te zijn. Gaandeweg het gesprek overtuigde mijn gedachten ervan dat het best een aardige man was en dat ik niet zo oordelend moest zijn! Door die argumenten liet ik me overhalen mijn waakzame gevoel te laten varen. Achteraf bleek inderdaad dat mijn gevoel het bij het rechte eind had! Deze persoon was echt niet te vertrouwen! Ik had naar mijn intuïtie moeten luisteren.

Herken je dit? We hebben allemaal wel eens het gevoel dat er ‘iets niet klopt’, ‘iets niet waar is’, of juist het tegenovergestelde: dat we voelen dat iets ‘heel fijn voelt’ of ‘je erg blij maakt!’.

Dit soort gevoelens die vaak ook in het lichaam te voelen zijn noem ik intuïtie. Het is een extra zintuig welke op een ander niveau waarneemt. Deze waarneming komt binnen via je lichaam als een gevoel, of als kennis en een soort ‘weten’, intuïtie is ook energieoverdracht, een innerlijke stem en mogelijk een direct contact met onze ziel.

In het verleden was ik best koppig en ik meende het vaak beter te weten dan mijn intuïtie. Wanneer ik voelde: dit kan ik beter niet doen. Of dit voelt niet goed. Kwamen mijn gedachten met rationele argumenten en twijfels aanzetten waardoor ik dit gevoel minder serieus nam dan dat ik hoorde te doen.

De laatste jaren luister ik erg goed naar mijn intuïtie. Ik weet dat als ik iets op die manier doorkrijg ik er beter naar kan luisteren en dat het me helpt!

Intuïtie is geen magisch of zweverig verschijnsel maar een alledaags iets. Het werkt flitsend en snel en is soms ongrijpbaar. Ieder mens heeft wel eens iets als het volgende meegemaakt:

‘ik dacht sterk aan Truus en wilde haar eens bellen. Net op het moment dat ik bedacht ‘zal ik het nu doen?’ ging de telefoon. We hadden hetzelfde idee!’

Zo kun je voelen dat je kind ziek wordt voordat je het ervaart, je kunt weten wie wel of niet te vertrouwen is. Of zelfs kun je onbewust ervaren waar een file staat waardoor je ineens besluit specifiek die dag een andere route te nemen. Je wet soms niet waarom… dat is je intuïtie!

Hoewel individuele vermogens kunnen verschillen, is ieder mens intuïtief. Wanneer je een gedachte krijgt en denkt: ‘Hé, waar kwam dat vandaan?’ dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met je intuïtie.

Voor het ontwikkelen van je intuïtieve en spirituele ontwikkeling is het belangrijk dat je je eigen energie goed leert kennen.

Zet de volgende stappen voor het ontwikkelen van je intuïtieve vermogens!

1. leer jezelf beter kennen:

Wanneer je jezelf goed kent weet je beter te onderscheiden wat werkelijkheid is en wat je eigen wensen of angsten zijn. Ook kun je wanneer je jezelf beter kent duidelijker ervaren op welke manieren je je intuïtieve indrukken krijgt! Jouw gedachten en interpretaties kunnen je intuïtieve doorgevingen ook verstoren, zelfkennis helpt je dit soort verstoringen en afleidingen te detecteren en onschadelijk te maken! Je kunt hiervoor coaching zoeken, een klankbord, in je dagboek schrijven, met de mensen die jou goed kennen in gesprek gaan etc.!

2. Neem voldoende rust.

Creëer stilte in je leven om je gedachten te kunnen observeren. Dit kun je doen door regelmatig te mediteren, te wandelen of als je houdt van actief ontspannen, sporten!

3. Leer jezelf afschermen

Het doorkrijgen van indrukken en informatie kan belastend zijn voor je eigen energie. Zo kun je er moe of zelfs ziek van worden. Je leren afschermen en energie die binnenkomt herkennen is dan ook van groot belang. Visualisatieoefeningen, aarden en leren loslaten zijn zaken die je hierbij kunnen helpen!

4. Train je geest

Doe een cursus intuïtieve ontwikkeling! Hou hiervoor bijvoorbeeld mijn site in de gaten! Binnenkort organiseer ik deze cursus in mijn praktijk in ‘s-Gravenzande! Ook andere mensen organiseren dit soort cursussen, het is leuk om met gelijkgestemden te zijn en je intuïtieve vaardigheden te oefenen! Oefening baart kunst!

5. Herken hoe je jouw intuïtieve indrukken doorkrijgt, oefen!

Door te oefenen met vrienden en vriendinnen doe je meer ervaring op, zodat je leert op welke manier jij je indrukken het beste door kunt krijgen!

OEFENINGEN DIE JE KUNT DOEN MET EEN VRIEND(IN)

Vraag een vriend(in) eens wat foto’s te pakken van mensen die jij niet kent. Kijk naar de foto’s en benoem dan oppervlakkige gegevens bij de mensen op de foto (bijvoorbeeld naam, leeftijd, beroep, partner, kinderen ja/nee, kledingstijl enz.). Kijk daarna welke gegevens jij juist hebt benoemd. Benoem ook gevoelens in je lichaam, emoties die je ervaart en beelden die er eventueel in je op komen!

Comments


|

bottom of page