top of page
file.jpg.png

Systemisch werken

Knop
MERKEN 1.png
merken2.png

Systemisch werken

Deze workshop is vooral bedoelt voor professionals die met mensen werken. Bijvoorbeeld managers, leidinggevenden, directeuren, onderwijsprofessionals, therapeuten etc. Het toont op welke manier je een groep anders kan benaderen waardoor er meer samenhang en rust ontstaat in een groep. Door eenvoudige interventies aan te leren zie je de groepsenergie veranderen. Resultaten en samenwerking verbeteren!

Deze workshop wordt op maat gemaakt en gegeven. Organisaties, instellingen en scholen zijn de doelgroepen.

Anders waarnemen

Hoewel professionals veel kennis en kunde hebben en experts zijn in hun vakgebied, is het werken in en met groepen vaak toch een uitdaging! De groepsenergie is vaak een lastig onderwerp. We 'voelen' oei dat is een lastige groep en wijten dat aan wat we weten of zintuiglijk

waarnemen.

 

Dat zijn lastige kinderen, of die medewerkers zijn gewoon lastig, ze hebben gewoon te veel werkzaamheden,  of het zijn gewoon veel te veel verschillen in die groep. Wanneer je leert systemisch waar te nemen zie je dat in een groep alles een interactie is. Interacties representeren iets!

Dat wat er gerepresenteerd wordt is in een systemische context vaak eenvoudiger te ontwarren! Wanneer je leert hoe je deze lijnen kunt ontwarren kun je stapje voor stapje de groepsenergie wijzigen. Concentratie en prestaties verbeteren, samenwerking gaat gemakkelijker en de groep 'kost minder energie'!

Veel professionals hebben baat bij onze methode van anders waarnemen. Energie is tegenwoordig geen wazig onzichtbaar iets, maar meetbaar en kent een stevige wetenschappelijke basis. Laten we werken met de tools die we hebben en positieve invloed uitoefenen waar we kunnen! 

Wat je leert tijdens de workshop

We starten met een workshop op locatie. Hierin maak je kennis met systemische interventies en leer je werken met de groepsenergie. 

Dit is praktisch en voelbaar: 

  • Je leert systemisch waarnemen! 

  • Je oefent systemische interventies en ervaart zelf hoe de effecten daarvan zijn.

  • Je leert de systemische dynamieken kennen.

  • Je leert waar jouw invloed in de groep ligt, je krijgt inzicht in de wisselwerking van jouw achtergrond op de groep

  • Je onderzoekt de systemische energie binnen de organisatie, het team, de school of instelling

 

Na deze workshop kunnen we intervisie bijeenkomsten plannen waarbij we werken aan de hand van praktijk casussen. We laten aan de hand van de casussen zien welke interventies kunnen werken. 

foto website 3.png

Vraag een maatwerk gesprek aan!

In een maatwerk gesprek onderzoeken we doelstellingen en wensen. we maken afspraken over prijzen en mogelijkheden

"Onze organisatie maakte meer winst dan ooit, miljoenen! En toch waren we niet in staat het personeel aan ons te binden. Na de sessies met Tessa veranderde dat, heel bijzonder hoe zij in beeld bracht waar de kern van dit probleem zich bevond!"

Reacties op de workshop!

"Nooit gedacht dat deze jongen op onze school zou kunnen blijven! Hij doet nu mee en is opgenomen in de groep!"

"Ons hele team raakte stuk voor stuk Burn out! We waren finaal overbelast. Nu we systemisch aan het werken zijn worden we steeds meer een groep, werken we met meer plezier en voelen de taken lichter!"

​"Hoe het kan, geen idee, maar zelfs de ouders zijn meer betrokken bij de leerlingen en mij als leerkracht sinds ik systemisch heb leren kijken en werken."

​"Er was een meisje dat maar aan mij vastplakte, ik wist niet goed hoe dit te begrenzen zonder haar te kwetsen. Het was ook een kwetsbaar meisje. Toen we dit onderzochten tijdens intervisie zagen we dat zij mijn verlies herkende. We hebben allebei op jonge leeftijd onze vader verloren. Daar ergens zat een bepaalde verstrikking. Nu zie ik dat erkend heb is zij losser."

"Nadat ik het bedrijf had overgenomen ging het eerst goed, en op den duur ontstonden er overal kleine en grotere conflicten. Mensen werkten niet lekker samen, er was gewoon van alles! Sinds dat ik mij systemisch laat coachen is me al veel duidelijk geworden. Ik stond zelf niet op mijn plek en de organisatie spiegelde dat! Langzaamaan ontstaat er meer duidelijkheid en samenwerkingen worden weer opgepakt...'

5.png
7.png
3.png
4.png
2.png

|

bottom of page